V souboji o druhou příčku krajského přeboru byly Louny úspěšné

Lucie Steklá 2018-10-02 13:53:28

Louny (zk) V neděli fotbalisté Loun nastoupily k přímému souboji o druhé místo tabulky krajského přeboru. Na svém trávníku přivítali tým Krupky (3. místo, 18 bodů), který byl do té doby jen o bod za Louny (2. místo, 19 bodů). Louny nenechaly nic náhodě a doma před dvěma stovkami fanoušků, bez několika hráč základní sestavy, doplněné dorostenci, plně bodovaly. V tabulce si tak upevnily druhou příčku (22 bodů), Krupka zůstala třetí. První příčka patří na podzim zatím suverénnímu Vilémovu, který má na svém kontě plný počet bodů (24) za osm výher.

  Níže zhodnocení utkání trenérem Loun Zdeňkem Kudelou: 

Před důležitým utkáním nás postihla velká marodka, k dispozici nebyli hráči Fiřt, Svoboda, Trup, Schettl a Pokorný. A jen se sebezapřením šel jen na lavičku Zícha. Proto nám muselo jít pomoci do střetnutí s třetím celkem tabulky pět dorostenců, kteří však den před tím sehráli své mistrovské utkání. Situace si proto vyžádala postové změny v sestavě, ale z hráčů byla po celý zápas cítit odhodlanost vše zvládnout a zvítězit.

    To však během skoro celé herní doby nepřekrylo nepřesnosti, které nás tentokrát provázely. Řada slušně se rozvíjejících akcí téměř vždy končila nepřesnou přihrávkou nebo individuální ztrátou míče.

    Hosté začali velmi bojovně, až přehnaně v soubojích dohrávali naše hráče a vyprávět o tom by mohl zejména Vasil Popovič, jehož obě holeně a kotníky byly rudé jako řepa. Během patnácti minut také Krupka zahrávala pět rohových kopů, ale vše jsme vyřešili a konečně jsme hosty začali tlačit před jejich „vápno“. Náš zvýšený tlak a narůstající aktivita také donutily hosty před vlastním pokutovým územím chybně rozehrát. Jejich přihrávku vystihl Michal Nykl, postupoval sám na brankáře Valeše a chytře jej prostřelil. A gól nám herně hodně pomohl, hráči se zklidnili a poločas jsme dohráli v naší režii.

Ve druhé půli jsme si vytvářeli gólových příležitostí už daleko více. Lépe jsme kombinovali, ale nepřesnost právě ve finální přihrávce nás neopustila. Až přibližně dvacet minut před koncem našel přesně v pokutovém území Krupky Popovič Michala Lesniaka, který napodobil Nykla a po uvolnění od obránců Valeše podruhé přesně prostřelil.

    A pak už bylo vlastně po zápase. Krupka rezignovala a my bez problémů dovedli děj ke třem bodům. Střetnutí to ale nebylo vůbec jednoduché, všichni naši hráči však bojovali a fotbalově „dřeli“ plných devadesát minut.

    FK SEKO Louny - TJ Krupka 2 - 0 (1 - 0) 

    Sestava: Patrovský - Pergl (73. Myšák), Vokurka, Krejčík, Suchý - Soukup, Pospíšil, Popovič, Tesař (61. Zícha) - Nykl, Lesniak.

    Branky: 26. Nykl, 72. Lesniak.

    ŽK: Krejčík, Popovič.

Tento víkend, v sobotu 6. října, Louny zajíždějí k utkání do Srbic (4. příčka), o týden později doma přivítají Lovosice. Dále je čekají zápasy s týmy Modrá/Hrobce, Jílové, derby v Dobroměřicích, Litoměřicko B a podzimní sezonu uzavřou na domácím hřišti proti vedoucímu Vilémovu. 


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video