Začala topná sezona, později než před rokem

Lucie Steklá 2018-10-03 09:16:53

Louny (lus) Společnost Energie Holding, která dodává teplo do většiny domácností v Lounech, zahájila v pondělí 24. září topnou sezonu. S astronomickým podzimem se během víkendu ochladilo a kotelny začaly topit. V Lounech má provozovatel centrálního vytápění velkou kotelnu na sídlišti Louny západ a několik menších ve městě, které spalují zemní plyn.

Topná sezona oficiálně začíná už 1. září. V posledních letech ale teplárny začínají topit o vždy o několik týdnů později. Poslední letošní dny s teplotami okolo dvacítky jsou pravděpodobně již za námi a chladný pod-zim k nám tento týden vtrhnul naplno.

Letos zamířilo teplo k zákazníkům o pár dní později, radiátory se začaly zahřívat od pondělí 24. září. „Během dnešního dne připravíme topnou soustavu a už dnes večer se radiátory v domácnostech našich zákazníků poprvé rozehřejí,” uvedlo v pondělí odpoledne vedení společnosti Energie Holding a dodavá: „Prosíme naše zákazníky, aby si zkontrolovali rozvody tepla ve svých domech a na svých zařízeních tak, aby nedošlo ke zbytečným škodám,“ upozorňuje vedení společnosti. Každoročně to-tiž právě mimotopnou sezonu všichni využívají k opravám a úpravám na domovních a bytových rozvodech tepla.

Za posledních několik let se začalo nejdříve topit v loňském roce, o celých deset dní dříve, 14. září a topná sezona trvala do poloviny dubna. V roce 2016 začalo teplo do radiátorů proudit dokonce až mezi 3. a 5. říjnem, v roce 2015 to bylo 29. září, o rok dříve už devatenáctého. Nejdelší topná sezona byla zaznamenána v zimním období let 2012/2013, kdy se začalo topit 21. září a přestalo až 6. června.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video