V divadle vystavuje černožlutá VOSA

2018-10-07 11:00:00

Louny (bab) - Letošní první vernisáž byla ve Vrchlického divadle věnována výtvarnému umění. Vystavujícím je výtvarné sdružení VOSA, kterému je letos již jedenatřicet let. Zahájení se ujal prezident sdružení Luděk Dvořák a s hlavním a jako vždy vtipným projevem vystoupil Jiří Menoušek. Sdružení má v současné době na třicet členů a na vystavených obrazech většinou převažuje krajina.

Loňského roku oslavilo sdružení kulaté výročí a tak jsem požádal Luďka Dvořáka o krátkou charakteristiku. „Vosa byla založena 26. listopadu 1987 při SKZ (Střediskové kulturní zařízení) Luna Louny a u zrodu jsem byl já a Václav Krejcar. V roce 1990 se pak VOSA osamostatnila. Počátkem roku 1988 jsme měli již 12 členů, v současné době máme 32 členů. Ovšem během třiceti let se vystřídalo přes 90 členů. Výtvarníci jsou z Loun, Žatce, Chomutova, Vroutku, Tachova, Mladé Boleslavi, Prahy, Doks, České Lípy, Ivančic, Liberce a z několika dalších obcí na okrese Louny. Každý rok máme jednu společnou výstavu, převážně v divadle J. Vrchlického v Lounech. A řádově kolem 20 individuálních výstav po celé ČR. Každý rok jezdíme v dubnu a říjnu na třídenní výtvarné soustředění. První týden v červenci pak na tradiční týdenní výtvarný seminář do Kocourova u Milešovky“, říká k činnosti sdružení Luděk Dvořák.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video