Do zastupitelstva v Lounech se dostaly všechny kandidující strany, zvítězilo ANO

Lucie Steklá 2018-10-07 09:31:00

Ke komunálním volbám v Lounech dorazilo jen 5 768 voličů, tedy 39,32 procenta. V jednadvaceti okrscích mohlo celkem volit 14 671 lidí.

Louny (lus) Vítězem komunálních voleb v Lounech se stalo hnutí ANO. Devětadvacet křesel zastupitelů si rozdělí všechny kandidující strany.

V Lounech bylo zapsán v seznamu voličů 14 671 osob, v dvaceti jedna okrscích bylo vydán 5 768 úředních obálek.

ANO získalo osmnáct procent hlasů a v novém zastupitelstvu bude mít pět mandátů se ziskem 18 procent hlasů. Lídr kandidátky Milan Rychtařík získal i nejvíce hlasů od voličů v Lounech - 1179. V zastupitelstvu usednou Milan Rychtařík, Dagmar Godycká, Martina Bečvářová, Miroslav Matějka a Vlastimil Roflík.

Čtyři mandáty v zastupitelstvu získala druhá nejúspěšnější strana - Louny spolu (14,32 % hlasů). Do zastupitelstva usednou v pořadí první tři kandidáti na listině - Jan Žalud, Michal Pehr a Josef Šupík, z osmého místa to je Patrik Racety. Stejný počet zastupitelů má třetí ODS (12,89 procenta). Občanští demokraté ale v zastupitelstvu nebudou mít svoji jedničku Jana Vaice. Zvoleni byli Miloslav Bouda, Tomáš Slavík, Jan Kerner a Eva Kleinová.

Čtvrtá pozice patří uskupení Pro lepší Louny s lídrem Pavlem Jandou, za 12,17 % mají také čtyři zastupitele, stejně jako ČSSD (11,78 procenta).

Tři mandáty získala strana současného starosty Radovana Šabaty Unie pro sport a zdraví (10,4 procenta).

Dva zastupitelé budou hájit názory Komunistické strany Čech a Moravy (8,58 %), na jejichž soupisce se z desátého místa probojoval do zastupitelstva náměstek hejtmana Stanislav Rybák. Dva mandáty patří také Volbě pro město (6,79 %). Poslední v Lounech skončila Svoboda a přímá demokracie – T. Okamura s jedním mandátem.

Skokanem se v Lounech se stali lékaři. Například lékař Vladimír Emingr, který se do zastupitelstva probojoval až 19. pozice na listině ČSSD. Z 16. místa poskočil dopředu také Tomáš Slavík na kandidátce ODS, z 13. pozice kandidátní listiny Pro lepší Louny se stala zastupitelkou Iveta Bušáková.

Více v tištěném vydání Lounského Pressu, který vychází ve středu 10. října 2018.

V tabulce najdete seznam zvolených zastupitelů pro volební období 2018 - 2020.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video