Místo štěnic zemřeli dva mladí lidé

Jarka Cibulková 2018-10-16 11:29:11

Louny, Podbořany (caj) S tříletým podmínečným trestem se zkušební dobou na pět let odešel od Okresního soudu v Lounech devětačtyřicetiletý Žatečan. Obžaloba ho vinila z usmrcení z nedbalosti dvou osob. Sedmého listopadu před dvěma lety provedl jako zaměstnanec deratizační firmy dezinsekci v hotelu Slunce v Podbořanech. Důsledkem bylo úmrtí dvou mladých lidí (33 a 30 let), kteří do Čech přijeli za prací z Ukrajiny. Zbyly po nich dvě malé děti.

Obžalovaný provedl dezinfekci pokoje vysoce toxickým prostředkem Delicia Gastoxin, který se nesmí používat v prostorách, kde žijí lidé nebo živočichové. Zároveň neměl povolení s tímto prostředkem nakládat. Oba zesnulí se v prostorách hotelu udusili.

Soud ukládal ještě výchovný trest, jelikož se obžalovaný ke svému činu přiznal a pozůstalým již uhradil dvě stě tisíc korun. „Je mi to velmi líto. Nedá se to vrátit. V nejbližších dnech uhradím dětem dalších sto až sto padesát tisíc korun. Jsem připraven platit až do jejich plnoletosti,“ řekl ve své závěrečné řeči deratizátor, který ve firmě pracuje přes dvacet let.

Zároveň soud spolu s rozsudkem určil ob-žalovanému povinnost zaplatit pozůstalé rodině odškodné přes dva miliony korun. Po čtyřech stech tisících dostanou obě děti. Se zbytkem nároku škody odkázal poškozené ve věci občanskoprávní. Zmocněnec poškozených, který se posledního jednání u soudu nezúčastnil, požadoval uznání renty pro nezletilé i vyšší odškodné pro rodiče zemřelých i jejich sourozence. Rozsudek je již pravomocný, obě strany se vzdaly práva podat odvolání.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video