Poradna v Žatci oslavila první výročí výstavou a dnem otevřených dveří

Alla Želinská 2018-10-21 07:45:00

Žatec (až) Žlutá, červená, hnědá, oranžová. Podzimními barvami hýří prostor na chodbě vedle Poradny pro náhradní rodinnou péči, která byla v Žatci otevřena před více než rokem obecně prospěšnou společností Náhradní rodiny Ústeckého kraje. A právě k příležitosti prvního výročí fungování poradny se pracovnice Karolina Trupová a Věra Drápalová rozhodly „obléct poradnu do podzimního kabátku“ a vyzvaly tak pěstouny s dětmi, aby jim s tímto počinem pomohli podzimní tvorbou. Vernisáž výstavy pod názvem V barvách podzimu se uskutečnila ve středu 10. října.

Využít prázdný prostor na chodbě u poradny pro výtvory dětí z náhradních rodin se pracovnice Poradny pro náhradní rodinnou péči v Žatci rozhodly už letos na jaře, kdy uspořádaly první výstavu Jaro je tady. „S vizí přišla kolegyně Věra Drápalová, která má kreativního ducha a umění je její zálibou, což je vidět na vkusné instalaci obrázků, o kterou se postarala. Právě na její popud jsme zorganizovaly první jarní výstavu, která se velice povedla a rozhodly jsme z dětské tvorby udělat tradici. Výstava potrvá do konce roku 2018, ačkoliv se již nyní pěstouni poptávají po zimní výstavě,“ má radost z dětských prací a angažovanosti pěstounů sociální pracovnice poradny Karolina Trupová.

Také Věru Drápalovou těší nadšení dětí a spokojenost náhradních rodičů. „Do tvorby se i tentokrát zapojili jak děti, tak dospělí. Z jejich obrázků, postaviček je vidět, že je tvoření bavilo a tato společná práce i společné akce určitě stmelují pěstouny s jimi svěřenými dětmi, ale i rodiny mezi sebou. Součástí vernisáže je zároveň i Den otevřených dveří. Otevřeno máme pro všechny, kdo mají zájem blíže poznat činnost a aktivity Poradny pro náhradní rodinnou péči v Žatci,“ dodala Věra Drápalová.

„Jsem velice rád, že můžeme již podruhé přivítat aktéry výstavy i návštěvníky. Je to radost vidět krásná dílka dětí, které s pomoci svých pěstounů, rodin se takto mohou vyjádřit,“ řekl na vernisáži ředitel organizace Náhradní rodiny Ústeckého kraje Ivo Kraus.

Po zahájení výstavy si děti slavnostně připily, návštěvníci si mohli nabídnout občerstvení, pokochat se vystavenými výtvory, prohlédnout si prostory poradny a při odchodu nechat na památku barevný obtisk prstu na obrázkovém podzimním ježkovi.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video