Výhru Loun zařídil proměněnou penaltou Vojta Trup

Lucie Steklá 2018-10-24 08:39:45

Louny, Modrá (lus) K utkání s posledním týmem tabulky nastoupili v sobotu hráči Loun. Kvůli poruše automobilu cestou k utkání, tři hráči základní sestavy (Pospíšil, Lesniak, Soukup) dorazili do Modré až pětadvaceti minut před začátkem střetnutí.  Louny po tomto utkání zůstávají na první příčce tabulky krajského přeboru. Z jedenácti utkání mají 31 bodů za deset výher a jednu penaltovou prohru (ve Štětí). Vilémov na příčce druhé má 27 bodů. Tým byl zpočátku soutěže suverénní, stejně jako Louny, potřetí ale už zaváhal. V osmém kole remizoval s Krupkou, zvítězil ale na penalty, před dvěma týdny prohrál doma se Srbicemi, minulou sobotu remizoval v Lovosicích a následně prohrál po penaltách.

Úvodní čtvrthodinu Louny rozehrály velmi solidně, dobře kombinovaly, v naprosté většině osobních soubojů byli lounští fotbalisté těmi úspěšnějšími. „Ale co se nám nedařilo v úvodu a provázelo nás pak po celý zápas, byla finální nepřesnost,“ řekl Zdeněk Kudela, trenér Loun.

Podle jeho slov se hráči velice dobře dostávali do křídelních prostorů, ale odtud pak neuměli přesně přihrát poměrně dobře postaveným spoluhráčům. Také v prostorech před pokutovým územím domácích akce překombinovávali místo střely nebo včasné přihrávky. „Přesto jsme si v prvním poločase vytvořili minimálně tři jasné gólové příležitosti a skóre zápasu mělo být po čtyřiceti pěti minutách o tři branky v náš prospěch. Skórovali jsme však jen z penalty po faulu na pronikajícího Michala Lesniaka. Tím úspěšným střelcem byl Vojta Trup,“ dodal trenér. Během první půle se domácí tým do šance téměř nedostal.

Ve druhém poločase se však obraz hry změnil. Domácí v soubojích velice přitvrdili a šli v tom až na hranu záludnosti. Lounští se, zejména ve středu hřiště, začali propadat a vlastní hrací délku hřiště až příliš natahovat. Opustili aktivitu a domácí se stále častěji objevovali před brankou hostí. „Naštěstí jsme je pustili jen do dvou příležitostí. Tu první z naší pravé strany jim vychytal Kuba Pokorný, při druhé se střela jednoho z domácích hráčů z trestného kopu otřela vně o pravý vingl Pokorného branky. A to bylo ze strany domácích vše,“ přiblížil jediné šance Modré trenér Kudela. Naopak hosté v četných přečísleních nedokázali otevřenou obranu Modré nachytat. Vše vždy v blízkosti brankáře Matějky znovu a znovu končilo naší nepřesností.

„Už ve třetím střetnutí v řadě jsme nedokázali výkon z prvního poločasu zopakovat v tom druhém. V týdnu,před sobotním domácím zápasem proti Jílovému, máme tedy na čem pracovat,“ uzavřel Z. Kudela.

FK Jiskra Modrá - FK SEKO Louny 0:1 (0:1)

Sestava: Pokorný - Pergl,Vokurka, Krejčík, Suchý - Soukup, Pospíšil,Trup, Zícha (89. Tesař) - Lesniak - Nykl (80. Svoboda)

Branka: 37. (PK) Trup

ŽK: Nykl, Pospíšil


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video