Mistr světa trénoval v Žatci

Iveta Drlíková 2018-10-26 06:39:00

V polovině září zavítal do Žatce mistr světa v twirlingu Tihomir Bendejla z Chorvatska. Víkend strávil v tělocvičně žateckého gymnázia, kde se věnoval Aničce Trnkové. Společně na školní palubovce pilovali její novou sestavu pro rytmické taneční sólo na lednové Mistrovství ČR. Letos nemohl přijmout pozvání na letní kemp, kde nové choreografie většinou vznikají, proto za svojí svěřenkyní přiletěl na dva dny do jejího rodného města. „S Tihomirem spolupracuji už dlouho. Zná mě velmi dobře, takže mi opět připravil sólo přímo na tělo. Momentálně trénuji skoro celou sestavu už bez problémů sama. Trenérovi průběžně posílám videa z tréninků a on mě zpátky svoje připomínky. Musím jen do sestavy ještě přidat vysoké výhozy, ale to je veliký problém, protože nemáme v okolí tělocvičnu s tak vysokým stropem. Ideální stav by byl deset metrů a výš,“ říká čtrnáctiletá žatecká šampionka, Anna Trnková.

I hudební doprovod do nové sestavy, která podle pravidel musí být dlouhá maximálně dvě minuty a třicet sekund, přímo vybral a sestříhal sám chorvatský mistr. Anička je z ní nadšená. Je vidět, že trenér a choreograf v jedné osobě velmi dobře zná její silné stránky, ale i slabiny. Ne nadarmo tak Aničku ostatní zahraniční lektoři nazývají „this girl from Tihomir.“ „Do žádné ze sestav trenérovi zatím nezasahuji. Většinou se upravuje až před soutěží, když mi nějaký trik nebo kombinace opravdu nejde, tak vymyslím jinou variantu, ale Tihomir to stejně musí schválit. Zatím je sestava postavena bez akrobacie, nedovolují to pravidla asociace, ale v průběhu příštího roku by se to mělo změnit,“ vysvětluje ještě A. Trnková.

Pro žateckou twirlerku bude v nové sezóně nejdůležitější zabojovat na lednovém Mistrovství ČR, případně zopakovat loňský úspěch, kdy vybojovala nejvyšší domácí titul a startovala na světovém i evropském poháru. Nadcházející rok bude závodit již v kategorii starší juniorky, a to v sólu s jednou hůlkou, rytmickém tanečním sólu a také s týmem Oskarky. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video