Kdo povede města a obce? První ustavující schůze již v pondělí

Alla Želinská 2018-10-25 16:37:38

Podbořansko - Komunální volby jsou za námi, ve většině měst a obcí Podbořanska povolební vyjednávání spějí ke konci. V Podbořanech, jimž jsme se věnovali v minulých číslech týdeníku, již víme složení zastupitelstva a 31. října se bude volit užší vedení města – starosta, místostarosta, rada města. Jak to vlastně dopadlo v ostatních obcích našeho regionu a kdy se budou volit starostové tam? Pojďte se podrobněji podívat na výsledky říjnových voleb a další plány.

Blatno

V Blatně byla volební účast 67,29 procent. Zvítězila tam KSČM, která získala 58,08 % hlasů a čtyři mandáty. Výsledky tady jsou celkem vyrovnané, protože jako druhá se umístila Alternativa Blatno Malměřice (42 %), která získala tři mandáty. Zastupiteli zde budou Václav Beneš, Eva Kolibačová, Jaroslava Pašíkovská, Pavel Sajfrid, Lukáš Bechyně, Veronika Boudová a Jiří Pašíkovský. Ustavující zasedání nově zvoleného zastupitelstva je naplánováno na 30. října od 17 hodin v kulturním domě.

Blšany

V Blšanech, kde volební účast činila 55,76 %, nejvíce hlasů získalo uskupení Pro všechny obyvatele Liběšovic, Siřemi, Malé Černoce, Soběchleb, Stachova a Blšan (26,92 %) v čele se starostou Vlastimilem Polcarem, které získalo čtyři mandáty. Jako druzí a třetí se dvěma mandáty se umístili strany ČSSD a Za Blšany a přilehlé obce. Po jednom mandátu mají SNK Evropští demokraté, Nezávislí a ODS. Zastupitelská křesla zasednou Vlastimil Polcar, Jana Jančíková, Ladislav Grečnar, Kamil Teinzer, Radek Vostřel, Dagmar Břehovská, Zdeněk Poborský, Jan Čermák, Josef Pešek, Štefan Škulavík a Radka Fišerová. Ustavující schůze zastupitelů by měla proběhnout 31. 10. v kině.

Krásný Dvůr

V Krásném Dvoře se volilo celkem devět zastupitelů. Nejvíce mandátů (tři) získali Občané pro Krásnodvorsko (Lea Jandová, Zdeněk Hermann, Vojtěch Velíšek), po 2 mandátech získala další tři sdružení – SNK Krásný Dvůr, ČSSD a Hasiči pro Krásný Dvůr lepší. V zastupitelstvu tak dále usednou Jindřich Zedník, Jaroslav Strnad, Zuliko Vychytil, Jana Bellová a Pavel a Miloš Vaňourkovi. Ustavující zasedání se má konat 29. října od 17 hodin v zasedací síni OÚ.

Kryry

V Kryrech se o 13 zastupitelských křesel ucházelo celkem šest volebních uskupení. S nepatrnou převahou tam zvítězila s 22,39 % hlasů strana Za Kryry a obce Strojetice, Stebno a Běsno krásnější, která má tři mandáty. Na druhém místě jsou Moje Kryry (20,07 %) rovněž se třemi mandáty. Po dvou mandátech obdržely Za prosperitu obcí a budoucnost našich dětí, Za Kryry a obce Strojetice, Stebno a Běsno bohatší a Vaše volba!!! Naše Kryry!!! Pouze jeden mandát má SNK Stebno, Běsno, Strojetice. Nejvíce preferenčních hlasů (409) získal Vladimír Nesvadba. Vedle něj do zastupitelských křesel zasednou Miroslav Brda, Věra Melicharová, Tomáš Pták, Petr Růt, Jan Kneifl, Miroslav Sahulka, Miroslav Bělíček, Josef Kolář, Karel Spurný, Václav Kadleček, Petr Ulke a Jana Trinerová. Ustavující zasedání zastupitelstva města se koná 31. října od 18 hodin v kulturním domě.

Lubenec

V Lubenci zcela převálcovala ostatní strana SNK – Lubenec 1 v čele se starostou Jiřím Chaloupeckým. Získala 37,53 % hlasů, což dělá čtyři mandáty. Dva mandáty připadly Hasičům Lubenec a po jednom mají komunisté, SNK – Lubenec 2 a SOS Lubenec. ,,Nově“ zvolenými zastupiteli, včetně Jiřího Chaloupeckého, jsou Tomáš Polena, Pavel Antoni, Lukáš Bareš, Václav Hadač, Bohumil Peterka, Jaroslav Doležal, Jiří Kříž a Renata Michalcová. Ustavující zasedání zastupitelstva obce je naplánováno na 29. října od 17 hodin v Kulturním domě.

Nepomyšl

V Nepomyšli měli obyvatelé o volby také velký zájem. Odvolit jich přišlo téměř 67 procent. Volilo se zde devět zastupitelů a šest z nich získali Nezávislí kandidáti Nepomyšl v čele se starostou Josefem Lněníčkem. V pořadí druhá strana (Nezávislí kandidáti Nepomyšl II) získala dva mandáty a třetí KSČM jeden mandát. Zastupitelská křesla zasednou Josef Lněníček, Pavel Bartuška, Jindřich Prätorius, Martin Kaše, Miloš August, Vladan Strunz, Petr Lněníček, Dana Lněníčková a Jaroslav Vávra. Tady ustavující schůze zastupitelstva by se měla konat ve středu 31. října.

Očihov

V Očihově byl boj o devět zastupitelských křesel snad nejtěsnější. Sdružení Za Očihov a Očihovec získalo 32,34 % hlasů a obsadilo tři mandáty. Druhá Komunistická strana Čech a Moravy obhájila s 27,68 % hlasy dva mandáty, třetí a čtvrté uskupení Pro Očihov a Očihov spolu s Očihovcem mají rovněž po dvou mandátech. V zastupitelstvu usednou Jana Kronďáková, Roman Fric, Tomáš Linhart, Vladimír Šeda, Jiří Andrle, Václav Braniš, Pavel Braniš, Jan Sklenář a Milan Cimr. Ustavující zasedání nově zvolených zastupitelů proběhne 31. října.

Petrohrad

V Petrohradě jsou občané spokojeni se současným vedením, jelikož strana Nezávislí pro obec I. v čele se starostkou Jitkou Dondovou získala téměř 35 % hlasů a čtyři mandáty. Zbylých pět křesel obsadí kandidáti VEEV, Nezávislí pro obec II. a Nezávislí č. 1. V petrohradském zastupitelstvu tak dále jsou Radim Benda, Lenka Bláhová, Dana Ďopanová, Eva Učíková, Radim Worzischek, Josef Pták, Ivana Hůrková a Miroslav Vrána. Ustavující zasedání zastupitelstva se koná 29. října od 17 hodin na obecním úřadě.

Podbořanský Rohozec

V obci Podbořanský Rohozec, kde volební účast přesáhla 78 %, obsadila strana starosty Ladislava Gála Pro lepší Rohozec první místo a získala drtivou většinu mandátů – 4 (také Jiří Klouček, Radek Zelenka a Stanislav Krušina). Zbylé páté křeslo v obecním zastupitelstvu zasedne Jaroslav Sloup za Nezávislé kandidáty Podbořanský Rohozec. Nově zvolení zastupitelé se sejdou k ustavující schůzi 2. listopadu od 17 hodin.

Vroutek

Ve Vroutku s volební účastí 53,48 % povolební skóre vypadá takto: šest ku jedné (pětkrát). Zvítězila zde starostova Kubelkova Vroutecká Liga s bezmála 44 procenty a získala celkem šest mandátů. Po boku Jaro-míra Kubelky usednou do zastupitelských křesel Jan Narovec, Kateřina Šáchová, Zdeněk Kodera, Petr Lindák, Stanislav Kuthan, Petr Tempel (Pro skvělý Vroutek), David Šebesta (Vroutek navždy), Otta Bureš (Vroutek 2018 – 2022), Kateřina Jesínková (Jsme tu pro vás) a Vlastimil Vítek (KSČM). Ustavující zasedání zastupitelstva města se uskuteční 29. října od 17 hodin v zasedací místnosti městského úřadu.  

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video