Zastupitelstva tento týden zvolí vedení obcí. Do konce týdne budeme znát jména starostů ve čtyřiatřiceti obcích Lounska

Lucie Steklá 2018-10-30 11:53:51

Lounsko (lus) Tento týden bude na Lounsku ve znamení ustavujících zastupitelstev. Ve většině obcí si nové vedení, a také členy finančních a kontrolních výborů, zvolí od pondělí 29. do pátku 2. listopadu.

Nejvíce zasedání se koná ve středu, kdy je naplánováno ve dvanácti obcích a jednom městě. Jasno už mají v Panenském Týnci a Žerotíně, kde volba proběhla již závěrem minulého týdne. Počkat si naopak musí zastupitelstvo v Nové Vsi. Tady může volba starosty a místostarosty proběhnout až po rozhodnutí Krajského soudu v Ústí nad Labem, u nějž leží stížnost Pavla Veselovského na průběh voleb.

První ustavující zasedání nového období proběhlo koncem minulého týdne. V pátek 26. října se konalo v Panenském Týnci. Starostou tady byl opět zvolen Jiří Čížek, změnilo se ale jméno místostarosty. Miloše Vejražku ve funkci na další čtyři roky vystřídal Jaroslav Korous. Starosta pokračuje v dalším volebním období také v Žerotíně, kde ho do funkce zastupitelé opět zvolili. Místostarostkou se nově stala Lenka Hamplová, která ve funkci vystřídala Václava Pletichu.

V pondělí vpodvečer (po uzávěrce vydání) proběhla ustavující zastupitelstva v Domoušicích, Hříškově, Kozlech, Opočně, Vršovicích a Chlumčanech, v úterý se nová zastupitelstva poprvé sešla v Chožově, Želkovicích a Smolnici.

Více v tištěném vydání Lounského Pressu č. 43, který vychází ve středu 31. října 2018.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video