Starostové a místostarostové jsou zvoleni, chybí jen Podbořanský Rohozec

Alla Želinská 2018-11-01 11:39:00

Podbořansko – Ve většině měst a obcí Podbořanska již proběhly ustavující schůze nově zvolených zastupitelů a tedy i volba starostů a místostarostů, příp. radních a předsedů výborů a komisí.

Jako první se k ustavujícím zasedáním sešli v pondělí 29. října zastupitelé v Krásném Dvoře, Petrohradě, Lubenci a ve Vroutku. Krásný Dvůr tedy od pondělí má novou starostku Leu Jandovou (předtím místostarostka) a nového místostarostu – Pavla Vaňourka. V Petrohradě byla znovu zvolena starostkou obce Jitka Dondova, která byla i jedinou navrženou kandidátkou, a místostarostou je nově Radim Benda. Na tuto funkci protistrana navrhla Evu Učíkovou, byla ale přehlasována. Ve Vroutku byli znovu zvoleni Jaromír Kubelka starostou města a Petr Tempel místostarostou.  

V čele Blatna jsou také známé tváře – v úterý 30. října tam na ustavující schůzi nového zastupitelstva zvolili starostou obce Václava Beneše a místostarostkou Evu Kolibačovou.

V Podbořanech proběhlo ustavující zasedání zastupitelstva města ve středu 31. října v Národním domě. Na post starosty města byly navrženy dvě kandidatury – Radek Reindl a Jan Nachtmann, kterého navrhlo Naše Podbořansko. Starostou byl zvolen Radek Reindl, místostarostou se stal Karel Honzl, o Jarmile Jaroschové (navržené na post místostarostky sdružením Naše Podbořansko) se již nehlasovalo. Radek Reindl a Karel Honzl tak povedou město již čtvrté volební období. 

Také v Kryrech se ve středu sešli na ustavující schůzi noví zastupitelé města. I zde na na post starosty byli dva kandidáti. Starostou města nakonec byl zvolen Miroslav Brda a místostarostou Miroslav Sahulka. Uskupení Moje Kryry na funkci starosty navrhlo Tomáše Ptáka a místostarostky Janu Trinerovou. Vzhledem k tomu, že pro hlasovala většina zastupitelů, o protikandidátech se již nehlasovalo.

Poslední obcí, kde se ještě nekonalo ustavující zasedání zastupitelstva, je Podbořanský Rohozec. Tam se nově zvolení zastupitelé poprvé sejdou v pátek 2. listopadu od pěti hodin odpoledne.

Více čtěte v Regionu Podbořanska č. 44.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video