Žatecký policista vyrazil za ženou do hořícího bytu, společně počkali na pomoc

Lucie Steklá 2018-11-01 19:19:00

Před týdnem, ve čtvrtek 25. října, ve večerních hodinách vyrazili policisté z obvodního oddělení v Žatci k požáru v nedalekém domě. "Muži zákona byli na místě první. Dozvěděli se, že by se uvnitř bytu, ve kterém požár vznikl, měla nacházet žena," uvedla lounská policejní mluvčí Irena Pilařová.

     

Mezerou mezi teplem poškozenými dveřmi viděli hořet oheň. Neváhali a dveře vykopli. Vzápětí projevil velikou statečnost praporčík Reisner. "Ten se vydal do nebezpečného prostředí požářiště za hlasem ženy uvězněné v ložnici. Policista musel projít přes ohněm zasaženou kuchyň. Žena byla vizuálně v pořádku, avšak špatně se pohybovala, byla zmatená a spoře oděná. Oheň se začal rozšiřovat, začalo přibývat kouře a policista nemohl zaručit její bezpečný průchod ven. Zůstal s ní proto v místech, které byly relativně bezpečné. Zajistil oběma přísun čerstvého vzduchu a při čekání na hasiče slyšeli hlasité praskání ohně," popsala záchrannou akci mluvčí. Rychlý a profesionální zásah hasičů částečně zkrotil rozšiřující se plameny a ti pak mohli vyvést z hořícího bytu nejprve ženu a potom i neohroženého prap. Reisnera. Díky hrdinskému činu policisty byla žena v nemocnici hospitalizována pouze kvůli nadýchání se kouřem. 


video ze záchranné akce policisty

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video