Dušičky v Podbořanech - bohoslužba a lampionový průvod

Alla Želinská 2018-11-02 21:48:51

Podbořany - Kostel Božího Spasitele v Podbořanech a jeho Meditační zahrada se ve čtvrtek a pátek rozzářily svíčkami, lucerničkami, světýlky, lampiony a dětským štěbetáním, smíchem i úžasem. Nejprve se 1. listopadu sloužila vzpomínková bohoslužba za zesnulé, v pátek se u kostela tvořilo, tančilo a nakonec vyrazil lampionový průvod.

Ve čtvrtek 1. listopadu se v kostele uskutečnila vzpomínková bohoslužba za zesnulé – před bohoslužbou lidé mohly vepsat jména svých zesnulých na obětinku do vzpomínkového věnce a byla pak vzpomenuta během bohoslužby, kterou vedl br. Ivo Kraus.

Druhý den, v pátek 2. listopadu se u žlutého kostela konala již tradiční oslava dušiček a lampionový průvod, na které všechny pozval spolek Okap ve spolupráci s římskokatolickou farností Podbořany. Nechyběl svařák, čaj, tvořivá dílnička, taneční světelné vystoupení skupiny POI Dance z Domečku Chomutov a po vystoupení vyrazil lampionový průvod. Všechny pak přivítal v kostele Na kopci o. Alexander. Přinášíme několik záběrů obou krásných akcí od vás, účastníků, všem děkujeme!  

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video