Derby pro Louny rozhodl trefou v 76. minutě Lesniak

Lucie Steklá 2018-11-04 12:10:00

Derby týmů Dobroměřic a Loun v krajském přeboru bylo úspěšnější pro hosty. O vítězství rozhodl trefou čtrnáct minut před koncem utkání Michal Lesniak.

Utkání v sobotu odpoledne sledovalo pět stovek diváků. 

Na derby se Louny dobře připravily a stejně, jako před týdnem doma proti Jílovému, do zápasu vstoupily velmi aktivně. Velmi slušně kombinovaly, ale k vyložené brankové příležitosti to tentokrát nevedlo. Většinově se hrálo na polovině domácího týmu, ze které se hráči Dobroměřic pokoušeli dostávat před branku hostí nákopy za lounské obránce. 

"Naše obrana však během úvodních dvaceti minut hrála velmi pozorně a vše bez problémů zvládala. Největší gólovou šanci prvního poločasu jsme si vypracovali v šestnácté minutě, kdy po Trupově zahraném rohovém kopu trefil Michal Lesniak hlavou břevno domácí branky.  A jak se nám to opakuje v posledních třech,čtyřech posledních střetnutích, na soustředěnosti a zaujetí někteří našich hráči postupně polevili. Zákonitě to vedlo k tomu, že soupeř se více dostal do hry a častěji se dostával na naši obrannou polovinu. V soubojích jsme od nějaké třicáté minuty přestali být důrazní a hlavě - přestali jsme dobroměřické hráče těsně dostupovat. Proto se hra v poli vyrovnala. V poločasové přestávce jsme si poněkud důrazněji připomněli, o co nám jde a co musíme na hřišti plnit," řekl trenér lounského áčka Zdeněk Kudela. 

A do druhého poločasu šlo v lounských barvách mužstvo, které průběh zápasu už jednoznačně ovládlo. "V soubojích už jsme byli dominantní a konečně jsme si začali vypracovávat gólové příležitosti. V padesáté druhé minutě měl jasnou střeleckou příležitost Pospíšil, ale střelu místo do sítě narval do obětavě zaskakujících domácích obránců. O 10 minut později jsme podle svědectví našich hráčů, kteří se rozcvičovali za brankou Dobroměřic, už gól vstřelili, domácí brankář vyrazil míč již za brankovou čarou, ale rozhodčí nic neviděli, ve hře nechali pokračovat. Do vedení jsme pak už šli v 76.minutě. Dan Zícha uplatnil svoji rychlost, unikl po levé straně a konečně přesným centrem našel hlavu naskakujícího Lesniaka, který se tentokrát nemýlil. To byla překrásná akce s překrásným gólem! A o chvíli později mohl Michal Lesniak vstřelit druhý gól. Opět po rychlém protiútoku po naší levé straně, Zíchu v něm zastoupil po zranění se vracející Filip Schettl, ale jeho přesnou přihrávku poslal náš útočník vysoko nad branku domácího brankaře Pechara. Ve zbývajícím čase se domácí hráči mocně pokoušeli o vyrovnání, ale my jsme tentokrát vše na hřišti zvládli a Dobroměřice k ničemu vážnějšímu nepustili. Naše vítězství bylo sice jednobrankové, ale naprosto zasloužené.," dodal Z. Kudela. 

FK Dobroměřice - FK SEKO Louny 0:1 (0:0)

Sestava: Pokorný - Suchý, Vokurka, Krejčík, Fiřt - Trup (87. Kubiska), Pospíšil, Soukup, Zícha - Lesniak - Nykl (68. Schettl, 90. Tesař) 

Branka: 76.Lesniak 

ŽK: 28. Krejčík, 46. Fiřt, 53. Nykl, 66. Zícha  

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video