Zrušení oddělení v žatecké nemocnici zatím nikdo oficiálně nepotvrdil

Redakce 2011-12-16 01:36:00

Žatec – Zástupci obcí, nemocnic, pojišťoven a kraje se v Ústí nad Labem sešli u jednoho stolu kvůli zdravotnictví. Svaz zdravotních pojišťoven ČR zde prezentoval vizi péče o pacienty. Vyplynulo z ní také, že se v budoucnu bude snižovat počet lůžek v kraji. O tom, zda pojišťovny uzavřou či neuzavřou se žateckou nemocnici smlouvy na odbornosti gynekologicko-porodnického oddělení a pediatrie na období od 1. ledna 2013 se zde nemluvilo. Přesto zdroj blízký redakci tvrdí, že vše už je vlastně rozhodnuto a oběma oddělením nebudou smlouvy od zmiňovaného data prodlouženy.

„Na jednání byla pouze zmíněna představa zdravotních pojišťoven, přednesena ústy ředitele Krajské pobočky VZP. Dále byly presentovány již dohodnuté změny v některých zdravotnických zařízeních v kraji. Zástupci Krajského úřadu, hejtmanka Jana Vaňhová a I. náměstek Kouda, se vůbec ke koncepci zdravotnictví nevyjádřili. Vyjednávat o „Žatecké nemocnici" budeme muset individuálně,“ sdělil nám Čestmír Novák ředitel Nemocnice Žatec.
Jeho slova potvrdila starostka Žatce Zdeňka Hamousová. „Konkrétní situace nemocnice v Žatci na oficiálním programu nebyla projednávána, sami jsme s ing. Novákem, ředitelem nemocnice, oslovili MUDr. Petra Veselského, ředitele KP pro Ústecký kraj, a předběžně jsme se domluvili na setkání v průběhu ledna r. 2012. Konkrétní datum nebylo stanoveno, je navázáno na ověření určitých dat ze strany VZP. V našem zájmu je nasmlouvání úhrad zdravotní péče se zachováním současné struktury oddělení nemocnice,“ řekla nám starostka Hamousová.
Za zachování obou ohrožených oddělení žatecké nemocnice intervenují i další starostové z okresu Louny.  Předsedkyně Mikroregionu Žatecko, Doris Černíková, poslala za všechny starosty otevřený dopis na podporu záchrany obou zmíněných oddělení hejtmance a všem radním Ústeckého kraje.
„Dopis jsem odeslala v pátek 2. prosince e-mailem a datovou schránkou na Ústecký kraj. Druhý den mi ale přišla e-mailem reakce, že někteří radní  kraje,  vůbec neví, že by nějaká oddělení žatecké nemocnice měla zaniknout,“ řekla nám Doris Černíková. Dopis na krajský úřad zaslali i starostové ze Svazku obcí Podbořanska.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video