Firmy na burze nabízely desítky volných míst

Lucie Steklá 2018-11-05 09:06:55

Louny (lus) Čtyři desítky firem nabízely zaměstnání na čtvrteční burze práce v Lounech. V tamním kulturním domě se kromě místních firem představily také další z okresů Most či Chomutov, nechyběly samozřejmě společnosti sídlící v zóně Triangle. Další, tentokrát jen miniburza, bude v Podbořanech.

Ti, kteří hledali novou práci, si mohli vybrat z volných míst ve strojírenství, kovovýrobě, potravinářství, dopravě, telekomunikacích, plastikářském průmyslu a ve státních organizacích. Burzu práce pořádalo kontaktní pracoviště Úřadu práce (ÚP) České republiky v Lounech a Žatci ve spolupráci s Okresní hospodářskou komorou Louny a Ústeckým krajem. Zahájení se ujal ředitel krajské pobočky ÚP Radim Gabriel.

„Poptávka byla zejména po technických profesích. Zaměstnavatelé hledali operátory výroby, kovodělníky, obsluhu stacionárních strojů a zařízení, pomocné výrobní dělníky, manipulační pracovníky a skladníky, provozní a strojní zámečníky, svářeče, elektromechaniky či pracovníky se zkušeností s lisováním a povrchovými úpravami materiálů,“ řekla Kateřina Beránková, tis-ková mluvčí ÚP.

Zaměstnavatelé podle zástupců úřadu práce tuto příležitost představení své firmy vnímají velice pozitivně. Burza byla určená nejen nezaměstnaným, ale také čerstvým absolventům, stávajícím studentům, žákům a jejich rodičům. Zástupci ÚP ČR jim poradí v rozhodování při výběru vhodného povolá-ní a s orientací ve vzdělávací nabídce škol. Návštěvníci se od nich také dozvědí, co v dnešní době zaměstnavatelé v tomto regionu potřebují a o jaké profese mají především zájem. Navíc budou moci přímo na místě, bez zbytečného stresu, absolvovat pracovní pohovor. Na burze se představily i tři střední školy. „Na základě pozitivních zkušeností z loňského roku se příchozím představily také tři střední školy z lounského okresu - Střední odborná škola SČMSD Žatec, Soukromá obchodní akademie a Střední průmyslová škola elektrotechnická a ZDVPP,“ dodala Kateřina Beránková. O burze byli informováni mimo jiné i ředitelé a výchovní poradci na všech základních a středních školách v okrese Louny. Důvodem je fakt, že pozornost zaměstnavatelů se často soustředí na studenty, kteří si teprve volí svůj budoucí studijní obor,“ doplnil ředitel ÚP v Lounech Vratislav Pražák. Výstavu tak během čtvrtka navštívily více než tři stovky budoucích středoškoláků. Pozváno bylo také osm stovek občanů v evidenci nezaměstnaných úřadu práce.

V okrese Louny letos proběhne burza práce ještě jednou, ale v menším měřítku. „V Žatci se letos neuskuteční, chystáme ale miniburzu práce do Podbořan. Plánujeme ji na 22. listopadu do Národního domu,“ řekla Kateřina Ferziková z oddělení trhu práce lounského ÚP. Podle jejích slov by se v Podbořanech měly představit hlavně místní firmy, či firmy z blízkého okolí.

Jednou z návštěvnic burzy byla Květoslava Slachová z Loun. „Brzy mi končí mateřská dovolená a na původní místo se vrátit nemohu. Mám dvě malé děti a zaměstnání na směny si dovolit nemohu. Zkusím štěstí tady, třeba některá z firem bude mít nabídku, která by se mi líbila a časově, myslím tím jen ranní směnu, ta by mi vyhovovala,” řekla K. Slachová.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video