Bomba ve škole naštěstí nebyla

Soňa Šímová 2018-11-07 11:29:42

CHOMUTOV (r) — Začátek týdne, na který asi jen tak nezapomenou, prožili v pondělí žáci a učitelé Základní školy Harmonie na sídlišti Březenecká v Chomutově. Krátce po půl osmé ráno totiž zatím neznámý pachatel oznámil, že ve škole je umístěna bomba. Podle neověřených informací výhružka nebyla telefonická, ale přišla údajně formou elektronické pošty.

„Čekali jsme, až otevřou školu, tam už nás ale nepustili. Učitelky si svolaly svoje třídy a odvedly nás za školu na hřiště. Mezitím jsme slyšeli houkačky, přijela policie a hasiči. Bál jsem se,“ řekl jeden ze školáků. Někteří žáci a personál školy už byli tou dobou uvnitř budovy. „Spolužačka, co chodí do ranní družiny, říkala, že tam pro ně přišel policista a museli honem ven,“ popsalo další z dětí. Na shromaždišti za školou se sešly stovky žáků. Ti, kteří měli s sebou telefon, zavolali domů, za ostatní volal pedagogický sbor. Ti, které si rodiče nevyzvedli, se po došetření události vrátili do školy. Rodiče dětí pak chválili ukázkovou evakuaci a rychlé reakce učitelů.

Jak informovala zastupující policejní mluvčí Irena Pilařová, školu prohledávalo na dvacet policistů s negativním výsledkem — žádný nástražný výbušný systém se naštěstí nenašel. „V 8.25 hodin byla akce ukončena,“ řekla mluvčí.

Napsal(a): Soňa Šímová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video