Den otevřených dveří na žatecké radnici

Hedvika Fajkusová 2018-11-11 06:57:00

Žatec (hf) V rámci nedělních oslav výročí 100 let vzniku Československa se pro širokou veřejnost otevřely v neděli 28. října dveře radnice. Vše se neslo v tematickém duchu. Zaměstnanci, včetně starostky Zdeňky Hamousové, měli na sobě dobové oblečení ve stylu „První republiky“ a stali se průvodci všem příchozím občanům. Přístupné byly dokonce kanceláře starostky, místostarosty a radniční věž.

V obřadní síni si mohli návštěvníci posedět a poslechnout si zpěv tradičních českých písní, včetně československé hymny s klavírním doprovodem.  

V atriu radnice se mohli všichni seznámit s historií radnice a také její plánovanou rekonstrukcí. Vše bylo připomenuto na velkoformátových fotografiích. 

Všichni mohli také hlasovat pro nejlepší díly výstavy prací dětí ze žateckých mateřských a základních škol v soutěži ,,Žatec v roce 1918“. Ty ve svých dílech vyobrazovaly nejen prvního prezidenta Československé republiky Tomáše Garrigua Masaryka, ale také historické stavby Žatce nebo tradiční sklizeň chmele.

V zasedací síni pak byla možnost prohlédnout si vybrané městské kroniky zapůjčené od Regionálního muzea K. A. Polánka v Žatci, jako například Födischovu kroniku, která je první žateckou kronikou napsanou v letech 1889 až 1944. Také další městské kroniky, včetně té nejnovější a historické pamětní knihy.

Hosté si mohli posedět rovněž v dobové kavárně a dát si něco sladkého na zub.

Napsal(a): Hedvika Fajkusová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video