Nocování ve škole si děti opravdu užívaly

Alla Želinská 2018-11-08 12:17:45

Žatec - Více než dvacítka žáků 3.B ze ZŠ Petra Bezruče v Žatci si užila poslední říjnový pátek i sobotu spoustu zábavy, na nudu čas neměla. Děti totiž spaly ve škole. Se svou učitelkou Janou Karasovou si halloweenské nocování poprvé vyzkoušely loni a na to letošní se všichni moc těšili.

A tak do batohu na noční „vyučování“ místo sešitů a učebnic mířily spacák, karimatka, pyžamo, ručník, zubní kartáček s pastou, svačina a pití. Nejprve společně vyrazili do zábavního centra FunPark Pohádka, kde se pořádně vyřadili na všech atrakcích, cestou zpátky ještě rozsvítili lampion přání a hurá do školy. Ve třídě si pak užili společnou diskotéku, přehlídku masek a kostýmů, kterou mimochodem vyhrála Krvavá nevěsta, a byla i noční stezka odvahy. Ta se letos obzvlášť povedla, jelikož třeťáky pořádně vystrašila, pár děvčátek se rozplakalo a dva kluci se na ni strachy ani neodvážili. Z hrůzu nahánějících Samar se nakonec vyklubaly sympatické slečny Adéla a Natálie, které pak dětem vše vynahradily vystoupením – twirling s hůlkou. Pak ještě společné foto a šlo se spát. „Moc děkuji šikovným maminkám za dobroty. Doufám, že dětem se nocování líbilo a akci si brzy zopakujeme. Bojácní zlobilové se určitě už příští rok nebudou bát a stezku odvahy zvládnou,“ poděkovala Jana Karasová.

„Mně se celá akce líbila. FunPark byl super. Moc se mi také líbila stezka odvahy. Chodili jsme po školní chodbě, osvícené jen svítícími tyčinkami a náramky a pak se objevily dvě strašidelné Samary! Trošku jsem se i bála. Ze stezky jsme si za odvahu mohli jednu tyčinku vzít," řekla Světlanka. Markétka byla o něco statečnější: „Já se nebála, byla to jen hra. Užila jsem si to. V létě stanuji u babičky a dědy, tak tam chodím v noci ve tmě v přírodě na stezku odvahy pravidelně!“ usmívala se malá slečna.

Nocování se vydařilo, nejenže rodiče mohli jeden večer a noc odpočinout od dětí, ale v první řadě šlo o to potěšit dětská srdce, obohatit je o nové zážitky a zkušenosti a ještě o něco více stmelit třídu.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video