Dobroměřice obraly o body Vilémov, Louny si upevnily první příčku soutěže

Lucie Steklá 2018-11-14 12:20:48

Nováček soutěže Dobroměřice se Vilémova, který je v tabulce na druhé příčce, nezalekl a na jeho půdě se představil v dobrém světle. Louny potvrdily pozici lídra tabulky a na trávníku Litoměřicka B zvítězily 2:3.

FK Litoměřicko B - FK SEKO Louny 2:3 (1:2)

V celku domácích Litoměřicka B nastoupilo celkem sedm hráčů, kteří byli nominováni k sobotnímu utkání ČFL proti Vyšehradu, z toho Surmaj se Šimkovským odehráli celý třetiligový zápas, Dura s Grunertem jeho část. "To byla pro nás jedna důležitá informace. Tou druhou neméně důležitou informací byla skutečnost, že Litoměřicko B obdrželo ve třinácti odehraných mistrovských utkáních jednačtyřicet gólů,," řekl Zdeněk Kudela, trenér Loun s tím, že po Pernštejnu (48) je Litoměřicko B druhé mužstvo s nejhorší defenzivou. 

A na to se především lounští fotbalisté připravili.  Vše jim od úvodního hvizdu rozhodčího vycházelo, hned v první minutě po rohu vstřelili gól, který však Lounům nebyl neuznán, zřejmě po předchozím faulu. "Ale to nám chuť nesebralo, neboť hned o pár minut později jsme vstřelili další gól. Po faulu na Nykla se z hranice pokutového území trefil přesně z volného přímého kopu Vojta Trup. A po pětadvaceti minutách to už bylo vedení o dvě branky, neboť po kolmici Suchého unikl Dan Zícha a přesně krásnou akci zakončil střelou na zadní tyč. Nutno ovšem dodat, že během půlhodiny jsme měli vést o pět branek. Co jsme za šance zahodili, to se jen tak nevidí," uvedl k utkání trenér Loun. 

A pak se opět naplno potvrdilo staré fotbalové pravidlo - nedáš,dostaneš. Po rychlém přečíslení levé strany Loun přišel prudký centr před naši branku, tam strčení do domácího hráče a penalta. Tu Litoměřicko proměnilo a o slovo se zase přihlásily "nervy". Ve 36.minutě nás po rohu domácích svým zázračným zákrokem od vyrovnání zachránil hosty Jakub Pokorný, když prudkou, umístěnou střelu hlavou z bezprostřední blízkosti reflexivně vyrazil na další roh. Tomu ale předcházela chyba lounské obrany, když zakončujícího hráče špatně pokryla. V závěru poločasu už si hosté vše pohlídali a šlo se do kabin. 

"Tam jsme si museli znovu připomenout, co, ale hlavně jak, chceme hrát.  A hned, po necelých třech minutách druhého poločasu, z toho bylo znovu vedení o dvě branky. To se Pavel Soukup skvěle uvolnil na hranici pokutového území, kolmo prostrčil do vápna míč Petru Fiřtovi, který bodlem podstřelil domácího brankaře Slaninu. A dalších dvacet minut jsme si vypracovávali brankové šance. Tu největší z největších zahodili po hodině hry Lesniak s Nyklem. Postupovali sami na brankaře a Lesniak místo střely volil přihrávku na Nykla. Míč mu však poslal přímo pod nohy a ten se Nyklovi mezi nimi tak zamotal, že by si to koledovalo o velký úspěch v šotech "borec na konec" v TV Nova," dodal Z. Kudela. A ve hře nastal obrat. Bylo dvacet minut do konce, když si lounští fotbalisté nesmyslně přihráli balón do souboje, v něm stejně tak jej nesmyslně ztratili a po špatném vykrytí hráče na pravé straně domácí opět snížili na rozdíl jednoho gólu. 

V posledním utkání sezony Louny doma přivítají tým z druhé příčky tabulky - Vilémov. Utkání začíná v neděli 18. listopadu v 13.30 hodin. 

Sestava: Pokorný - Suchý, Vokurka, Krejčík, Fiřt - Trup (88.Tesař), Pospíšil, Soukup, Zícha (86.Kubiska) - Lesniak - Nykl (69. Svoboda) 

Branky: 5.Trup z trestného kopu, 25. Zícha, 48. Fiřt 

Rozhodčí: Klimpl Miroslav. Diváků: 120. ŽK 2:1.

Vilémov – Dobroměřice 0:0 (0:0) PK 3:4

Druhý tým tabulky Vilémov, na jehož půdu odjely dvanácté Dobroměřice, opět ztratil. Jako v posledních několika utkáních. Vilémov se v poslední době trápí v koncovce. Doma nedokázal překonat obranu nováčka z Dobroměřic a po bezbrankové remíze mu nevyšel ani penaltový rozstřel.  „Byli jsme fotbalově lepším celkem, hlavně v závěru jsme měli drtivý tlak. Ale bohužel ve finální fázi se nám nedařilo. Jako by nás opustila střelecká forma,“ říkají zástupci Vilémova. Právě tento celek, který potřetí v řadě neuspěl v penaltovém rozstřelu, míří tuto neděli (18. 11.) do Loun.

Dobroměřice poslední utkání sezony sehrají v sobotu 17. listopadu na domácím trávníku proti týmu Modlan. Začátek zápasu je v 13.30 hodin. 

Sestava: Pechar - Kaleja, Plachý - Köchrt (54. Valta), Lazarik, Reh, Matyáš (78. Rus), Hanzlíček, Šebek, Maliňák, Baňka. 

Rozhodčí: Dvorský Vojtěch. Diváků: 140. ŽK 1:1.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video