Přespolnímu běhu škol okresu Louny opět vládli „Prokopáci”

Lucie Steklá 2018-11-14 10:27:00

Louny, Krásný Dvůr (lus) Okresní kolo přespolního běhu proběhlo v říjnu v zámeckém parku v Krásném Dvoře. Zúčastnilo se ho 192 žáků od čtvrtých do devátých tříd základních škol a 35 středoškoláků. O vítězství bojovali zástupci nejúspěšnějších škol v jednotlivých kategoriích v oblastních kolech Lounska, Žatecka a Podbořanska. Nejvíce běžců se na start postavilo v kategorii školáků šestých a sedmých tříd. Postup do krajského kola byl v přespolním běhu pro kategorii IV. základních škol, tedy osmé a deváté třídy.

Kategorie nejmladších školáků (žáci 4. a 5. tříd) na start postavila 28 dívek a třicet chlapců z pěti škol. Pro vítězství si doběhly dívky ze ZŠ P. Holého Louny, druhé skončily žákyně ZŠ Přemyslovců, třetí dívky z Podbořan. Stejného vítěze, ZŠ Holého Louny, měla i chlapecká kategorie, druzí doběhli kluci z O. Jaroše Louny, třetí ze ZŠ Školní Louny. Mezi školáky šestých a sedmých tříd startovalo devětadvacet žákyň škol z pěti škol a 39 chlapců ze sedmi škol. Také tady braly v dívčí kategorii vítězství žákyně P. Holého Louny, stříbrnou příčku vybojovali školáci Komenského Žatec, třetí byli žatečtí gymnazisté. Čtvrtá příčka patřila GSOŠ Podbořany, pátá Husova Podbořany. Mezi chlapci vítězství vybojovali žáci Komenského Žatec, druzí byli školáci Husova Podbořany, třetí gymnazisté z Loun. Čtvrtá příčka patřila J.A.K. Louny, pátá P. Holého Louny, šestá Školní Louny, sedmá Jižní Žatec. 

V postupové kategorii žáků osmých a devátých škol v parku běhalo 37 dívek ze sedmi škol a 29 chlapců z pěti základek. Tady obě první místa brala ZŠ P. Holého Louny. V kategorii dívek se druhá umístila O. Jaroše Louny, třetí J. A. K. Louny, čtvrtá Komenského Žatec, pátá Bezruče Žatec, šestá Husova Podbořany a sedmá Masarykova Lubenec. V kategorii chlapců doběhli druzí žáci Husova Podbořany, třetí gymnazisté z Loun, čtvrtí žáci J. A. K. Louny, pátí Bezruče Žatec.

Střední školy v kategorii dívek (14) zastupovala gymnázia měst Louny, Žatec i Podbořany. První místo si odvezly dívky z gymnázia v Lounech, druhé místo gymnazistky ze Žatce, třetí z Podbořan. Lounští gymnazisté brali první místo také v kategorii chlapců, druzí byli středoškoláci z OAaSOŠZE Žatec, třetí žatečtí gymnazisté. Bramborová příčka patřila gymnazistům z Podbořan. V této kategorii běželo 21 chlapců.

Po vítězství v okresním kole družstva ZŠ Holého Louny postoupila do krajského finále. „Počasí bylo vydařené a na startovní čáře se objevila spousta odhodlaných závodníků. Všichni naši běžci bojovali až nadoraz svých možností a s nástrahami těžké tratě se vypořádali bez větších problémů. Ve velice těžké konkurenci dosáhli opět vynikajících výsledků. Nejlepšího individuálního výkonu dosáhl Honza Hřích, který ve své kategorii doběhl jako první,“ uvedla ke krajskému kolu učitelka ZŠ P. Holého Ladislava Duženková. Starší žáci (Jan Hřích, Josef Uldrich, Josef Fric, Jan Šprynar, Lukáš Síč, Aleš Havelka) obsadili výborné 3. místo, starší žákyně (Tereza Sajdlová, Alexia Maidlová, Aneta Menzelová, Magdaléna Venclová, Michaela Tomášová, Naděžda Salačová) obsadily v krajském kole hezké 7. místo.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video