Poznávali park všemi smysly

2018-11-18 06:13:00

Žatec (rd) Minulý měsíc se kompletní osazenstvo žatecké Mateřské školy speciální po roce opět vypravilo do Krásného Dvora. Tentokrát navštívili zdejší podzimem krásně zabarvený anglický park a příjemné chvíle prožili navíc ve společnosti klientů z žateckého Domova pro seniory. Ke spokojenosti všech zúčastněných generační propojení zafungovalo na výbornou. Na konci programu je čekalo ještě milé překvapení, koňské spřežení s bryčkou. A tak se děti i senioři vozili zámeckým parkem a ovládali koně slovními povely. Výpravu završili posezením v zámecké kavárně.

„Do Krásného Dvora jsme vyrazili v rámci projektu, jehož cílem je sbližování různých cílových skupin formou společného zážitku, proto jsme na tento výlet pozvali také klienty z žateckého Domova pro seniory. Akce byla finančně podpořena Komunitním plánem města Žatec. Tento rok jsme se nezaměřili na prohlídku zámku, ale na zámecký park. Zdenka Lněníčková si pro nás připravila naučný, ale i hodně zábavný program s názvem Park všemi smysly. Pomocí jednoduchého kouzla jsme se přenesli do doby, kdy na zámku žil hrabě Jan Rudolf Černín, který se připravoval na návštěvu císaře. A právě s tou jsme mu měli být nápomocni. Děti měly skutečně možnost vnímat a zkoumat park zrakem, čichem, hmatem i sluchem,“ přibližuje zdařilý výlet ředitel MŠ speciální František Holý.

Foto: Děti i dospělí se po zámeckém parku svezli bryčkou. Foto: MŠS Žatec

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video