Taxi pro hendikepované a seniory a nová poradna

2018-11-19 11:13:11

CHOMUTOV (soš, bra) — Od začátku září začaly Sociální služby Chomutov poskytovat přepravu seniorů a lidí se zdravotním postižením s názvem SoS doprava. Tuto službu mohou využívat senioři nad sedmdesát let a zdravotně postižení od jednoho roku k přepravě k lékařům, na úřady, do škol, ale i do knihovny či na hřbitov. Další novinkou je přestěhování Sociální poradny, která již celou řadu let úspěšně poskytuje široké odborné sociální poradenství, do nových prostor objektu na Kamenné.

„SoS doprava do je podobná službě Senior taxi, ale protože nevozíme jen seniory, ale i zdravotně znevýhodněné osoby od jednoho roku věku, tak jsme to nazvali SoS doprava podle symbolu sociálních služeb Chomutov,“ přiblížila ředitelka Sociálních služeb Chomutov Alena Tölgová. Až do prosince bude služba v takzvaném pilotním ověřování a bude vozit pouze občany Chomutova jen po území města. „Doprava neslouží ke komerčním účelům. K dispozici je jedno devítimístné a jedno pětimístné vozidlo, která nejsou určena pro přepravu vozíku. Nicméně vozík převézt mohou, jen je potřeba se individuálně domluvit při objednávání. Rovněž o dětskou sedačku je nutné požádat předem. Zdravotně znevýhodněné osoby si s sebou mohou vzít doprovod. Pokud jsou držiteli průkazu ZTP/P, doprovázející osoba přepravu neplatí. Jinak je jedna jízda zpoplatněna 30 korunami na místo a v případě jízdy zpět se platí dalších 30 korun. Optimální je objednat se den předem, abychom si mohli udělat harmonogram,“ upřesnila Alena Tölgová. Doprava je dostupná od pondělí do pátku mezi půl sedmou hodinou ranní a patnáctou odpolední. Objednat si ji mohou lidé na telefonním čísle 607 060 694 jak zavoláním, tak i formou SMS.

Sociální poradna se do nové budovy na Kamenné přestěhovala hlavně kvůli nedostatečné kapacitě původního sociálního centra na Písečné. „Navýšili jsme počet sociálních pracovníků, abychom tak zvládali uspokojit potřeby většího počtu klientů, obzvláště ve vazbě na sociálně vyloučenou lokalitu. Konkrétně byla naše poradna navýšena z původních tří sociálních pracovníků na pět,” uvedla vedoucí Sociálního centra Kamenná Petra Březinová. Nejvyšší zájem klientů je o dluhové poradenství. Dále je možné přijít se poradit v sociálně–právní oblasti, například při orientaci v různých dokumentech, úpravy výchovy a výživy dětí a podobně. Žádané je také poradenství pro seniory. Vyrovnat se se ztrátou lízké osoby pomohou sociální pracovnice v rámci poradny pro pozůstalé. Cílovou skupinou poradny jsou osoby ve věku od šestnácti let, které potřebují účinnou pomoc v krizové situaci. Lidé se na sociální pracovníky poradny mohou obrátit osobně, telefonicky i prostřednictvím e–mailu poradna@soschomutov.cz, telefony na jednotlivé pracovníky jsou k dispozici na webu www. soschomutov.cz/socialni–poradna.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video