ZŠ Postoloprty je nejlepší v republice

Lucie Steklá 2018-11-21 09:10:00

Postoloprty (lus) Nejlepší školou Ústeckého kraje a navíc celé České republiky je Základní škola Postoloprty. Cenu převzali žáci spolu s učiteli v říjnu na slavnostním vyhlášení na krajském úřadě. Všechny vítězné školy ocenil náměstek pro oblast školství Petr Šmíd, spolu s předsedkyní Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Radmilou Krastenicsovou. Za úspěchem a obhajobou titulu nejlepší školy stojí jak žáci a učitelský sbor, ale hlavně učitelka a vedoucí centra sportu při škole Monika Schubertová.

Po celoroční dřině a skvělých výkonech žáků nebylo žádným překvapením, že trofej vybojovala již podruhé Základní škola Postoloprty, která s počtem 5 143 bodů dokonce ovládla celou soutěž a získala nejvíce bodů ze všech škol v celé republice! Za to si jednoznačně zasloužila speciální diplom a pochopitelně skleněný pohár a šek na deset tisíc korun.  

Poukaz na nákup sportovního vybavení v obchodní síti Hervis v hodnotě 4 000 korun si spolu s diplomem za druhé místo převzali zástupci z Dětského domova, Základní školy a Střední školy Duchcov. Tuto školu navštěvují i hendikepovaní žáci, o to cennější je, že se ve velké konkurenci škol dokázali probojovat až na druhou příčku. Na třetím místě letos skončila Základní škola a Mateřská škola Vroutek, která si vysportovala poukaz na sportovní vybavení z Hervisu v hodnotě tisíc korun. „Velká pochvala patří všem třem školám, protože zapojily do opičí dráhy naprosto všechny své žáky, což je hlavním cílem pořadatele soutěže - aby se pohybovým aktivitám věnovalo co nejvíce dětí,“ uvedli zástupci Asociace amatérských sportů, kteří stojí za pořádá-ním soutěže.

Po vyhlášení výsledků byla pro účastníky připravena beseda o krajském úřadě a Ústeckém kraji a měli možnost si prohlédnout vzácný hejtmanský řetěz. Kromě od-měn od pořadatelů soutěže si všichni od-nesli také dárkové tašky od kraje.

Pohár pořádá už čtvrtým rokem pro žáky a žákyně základních škol Asociace amatérských sportů ČR. Cílem projektu je podpořit u dětí zájem o sport a zdravý životní styl. Děti ze základních škol ve všech čtrnácti krajích soutěží ve zdolávání předem určené „opičí dráhy“, která prověřuje jejich sportovní všestrannost. K celé soutěži je zároveň vytvořena speciální online aplikace, přes kterou se školy mohou do Hejtmanova poháru přihlásit, dozvědět se veškerá pravidla nebo zapisovat časy svých žáků.

Hejtmanův pohár je soutěž, ve které spolu zápolí jednotlivé školy a jejich žáci ve zdolávání tzv. opičí dráhy. Zapojit se mohou všechny základní školy a nižší ročníky víceletých gymnázií (prima, sekunda, tercie, kvarta) z každého kraje České republiky. Soutěží se ve čtrnácti krajích, o čtrnáct nejlepších krajských škol a 14 pohárů hejtmana. Cílem soutěže je u dětí a mládeže podpořit zdravý životní styl a pozitivní vztah k pohybovým aktivitám.

Přihlašování do dalšího ročníku Hejtmanova poháru právě začalo. Škola, která má zájem se zúčastnit, se musí zaregistrovat na webových stránkách hejtmanuvpohar.cz. Pak už stačí začít trénovat disciplíny opičí dráhy. Žáci soutěží ve čtyřech kategoriích. Čím více žáků se zapojí a čím aktivnější škola bude, tím roste šance na úspěch.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video