Školní budovu mají zkolaudovat tento týden, pět měsíců po požáru

Alla Želinská 2018-11-29 09:07:51

Podbořany (až) Když se před pěti měsíci sčítaly škody po rozsáhlém požáru, který vypukl na střeše právě opravované školní budovy Kord v Podbořanech, zdálo se, že do září se stavební práce stihnou a děti usednou do svých tříd hned první školní den.

Jenže kvůli ohni se renovace Základní školy Husova protáhla a děti z prvního stupně se musely donedávna učit v náhradních třídách. Všechny jsou v areálu školy.

Ke kolaudaci rekonstruované budovy dojde teprve tento týden. „Ve čtvrtek 29. listopadu bude kolaudace objektu, tak pokud vše dobře dopadne, v pondělí 3. prosince bychom mohli učit ve svých třídách,“ uvedla v pondělí ředitelka ZŠ Husova Jana Šipošová.

Část tříd během rekonstrukce a oprav po požáru byla v prostorách školní družiny, část nad školní jídelnou. Některé děti našly zatím své učebny v hlavní budově.

Práce se kvůli požáru zkomplikovaly, muselo se opravit vyplavené zařízení. Datum dokončení se proto posunulo. Původně se plánovalo, že i přes škody způsobené požárem se zářijový termín stihne. Nakonec ale stavební firma Podhola potřebovala ještě tři měsíce. Vícepráce má uhradit pojistka.

Česká pojišťovna odsouhlasila rozpočet na sanaci a stavební práce po požáru budovy čp. 846 Základní školy Podbořany Husova, který činí bezmála 5,8 milionu korun. Tato škoda na nemovitém majetku města způsobená požárem bude uplatňována z majetkového pojištění města podle smlouvy s Českou pojišťovnou. Spoluúčast ve výši 10 000 Kč vyplývající ze smlouvy musí uhradit za město stavební firma Podhola.

„Škoda na budově činí cca 5,8 milionu korun, škoda na zařízení 1,1 milionu. Škody hradí pojišťovna, případně dodavatel,“ upřesnil tajemník MÚ Podbořany Martin Gutzer.

Budova Kordu, kam se přestěhuje první stupeň, pochází z roku 1983. Během rekonstrukce za více než 18 milionů korun dostala novou střechu, okna, byla zateplena a udělána nová fasáda.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video