První adventní víkend nabídne rozsvěcení stromů

Jarka Cibulková 2018-11-30 16:37:26

Postoloprty vsadily na Irenu Budweiserovou, Louny na Pavlínu Senić, v obcích na mikulášskou nadílku

Lounsko, Postoloprtsko (caj) První prosincový víkend se ve většině měst i obcí rozsvítí vánoční stromy na návsích a náměstí. Řada z nich má i zajímavý program, a proto vám zde přinášíme pozvánky na tyto kulturní akce.   

Letošní smrk na Mírovém náměstí v Lounech přijel již v pondělí. Slavnostně se rozsvítí tuto neděli 2. prosince. Na programu, který startuje v 15 hodin, nebudou chybět koledy a hudební vystoupení. Slavnostní rozsvěcení provede starosta města Pavel Janda v 17 hodin, celý program zakončí vystoupení sopranistky Pavlíny Senić po půl šesté. Následující týden, v neděli 9. prosince, dorazí do Loun Kouzelné Vánoce. Program zajistí bubeníci Superkus, Gypsi kvintet, divadlo, Mikuláš splní dětem přání, Kate Matl a komorní sbor Iluze. V sobotu 1. prosince přijede na Zelené náměstí v Lou-nech po půl páté vánoční oblíbený Coca Cola kamion.

Advent v Postoloprtech přivítá Irena Budweiserová se svou skupinou. Stane se tak v sobotu 1. prosince na Mírovém náměstí. Trhy budou otevřeny po 14. hodině. Agentury Abel pro děti přichystá od 15 hodin dětskou show Milana Mudrocha, nebudou chybět pochutiny, nápoje, vánoční zboží. Koncert Ireny Budweiserová vypukne v 17 hodin, o hodinu později bude slavnostně rozsvícen strom na centrálním náměstí.

Některé obce s rozsvěcením stromu spojí například mikulášskou nadílku, jinde ji pořádají samostatně. Letos už například, s velkým předstihem, proběhla uplynulou sobotu ve Třtěně, kde mezi Mikuláše a čerty dorazila stovka dětí. Program pro děti si připravili klauni Pipi a Pepe.

Pozvánku na rozsvícení vánočních stromů a oslavu začátku adventu začneme s Líšťany. Letošní strom u obecního úřadu bude vyzdoben dětmi. Slavnostní rozsvícení proběhne tuto sobotu 1. prosince od 16.30 hodin. „Po rozsvícení stromu se zvonkovým a světýlkovým průvodem přesuneme do kulturního domu, kde vystoupí místní amatérský pěvecký sbor a také místní děti. Ceny si odnesou také vítězové soutěže Líšdýně. Připraveno bude malé pohoštění i prodejní výstava s různými rukodělnými výrobky. Nezapomeňte si s sebou vzít zvonky, zvonečky, rolničky, prostě cokoliv, čím dáte najevo, že už máte v sobě ducha vánočního,“ napsala starostka obce Martina Protivová.

V Cítolibech spojí rozsvěcení stromu před tamní základní školou s vánočními trhy. Oboje proběhne v neděli 2. prosince od 16 hodin. Těšit se můžete na vystoupení žáků v kostele i taneční vystoupení Základní umělecké školy Postoloprty.

V Zeměchách se stromeček rozzáří poprvé v pátek 7. prosince. Od 15 hodin program nabídne vánoční trhy a vystoupí děti ze školy a školky. Připomínáme, že Vánoce přivítají také na zámku Nový Hrad v Jimlíně, kde je od 10 do 17 hodin v sobotu přichystán bohatý program. Den otevřených dveří pořádá Útulek pro opuštěná zvířata v Jimlíně.

V Opočně tradičně přivítají advent Vánočním koncertem sopranistky Pavlíny Senić a jejích hostů. Naplánován je v sobotu 1. prosince od 16 hodin v kostele Nanebevzetí Panny Marie. Sopranistku doprovodí prózou známá herečka Nela Boudová, na trubku zahraje Karel Vencour a na varhany Marcela Javorček. Chvíli před pátou hodinou odpolední bude za pěveckého doprovodu P. Senić rozsvěcen strom na návsi. Nakonec mohou přítomní zhlédnout ohňostroj u rybníka. Následující den, v neděli 2. prosince, jste zváni do vedlejších Touchovic. Sraz je u kapličky v půl páté. Na programu vévodí živá hudba, občerstvení, malé dárky pro děti, betlém i samotné rozsvěcení stromku. Organizátoři prosí hospodyňky, aby neváhaly a přinesly ochutnat ukázky svého kuchařského umění.

S Mikulášskou nadílkou spojí rozsvěcení vánočního stromu v sobotu ve Hřivicích. Postarají se o to místní hasiči. Od 17 hodin se těšte na vánoční trhy, vystoupení dětí z místní mateřské školy a kroužku Šikulky z místní knihovny. Představeny budou dvě nové postavy „zimní krajiny“ a nakonec celý večer zakončí ohňostroj. Novinkou letošního roku je nově vysazený vánoční strom, který věnovali hasiči. Ve stejný den, také v sobotu 1. prosince, se rozsvítí ozdobený strom i v Pnětlukách. Zahájení je naplánováno od 17.30 hodin a vystoupí děti s koledami. Večer od 20 hodin je pak na sále Obecního domu v Pnětlukách přichystána Mikulášská zábava se skupinou Skanzen.

Muzikálová herečka Magda Malá bude hostem rozsvícení v Peruci. Akci pořádá kulturní komise městyse v neděli 2. prosince. Od 17 hodin vystoupí žáci místní školy pod vedením Moniky Gajdošové, poté vystoupí Magda Malá a ve tři čtvrtě na šest bude slavnostně rozsvícen vánoční strom. Zato vánoční strom v Pátku již týden svítí. Slavnost zde proběhla již 24. listopadu. S Mikulášskou nadílkou spojí ve středu 5. prosince od 17 hodin rozsvěcení stromku v Nové Vsi. V Chrabercích se vánoční stromek poprvé rozsvítí tuto sobotu od 17 hodin. Ohňostroj a vánoční trhy takový je program rozsvěcení vánočního stromu ve Smolnici tuto sobotu 1. prosince.

Přijďte přivítat adventní čas zpíváním, prskavkami a svařákem lákají organizátoři rozsvícení vánočního stromu a Mikulášské nadílky v Hříškově. Sraz je v pátek 7. prosince od 16.30 hodin na školní zahradě. Společně projdete s prskavkami ke kapli Nejsvětější Trojice, kde vystoupí od 17 hodin Kateřina Štolové se svými žáky ze Základní umělecké školy v Lounech. Poté následuje Mikulášská nadílka, program pro děti a rozsvícení stromu. Vánoční punč, vystoupení dětí z mateřské i základní školy, nebo trhy, takový je program rozsvěcení stromu v Lenešicích již tradičně před obecním úřadem tuto sobotu od 16.30 hodin.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video