Pohlreich besedoval v Chomutově

Soňa Šímová 2018-12-06 08:34:00

CHOMUTOV (soš) — Známý český šéfkuchař Zdeněk Pohlreich zavítal uplynulou středu na besedu do velkého sálu chomutovské SKKS. Možnost poslechnout si vyprávění nejen o české kuchyni a pořadu Ano, šéfe!, ale i nechat si podepsat některou z jeho kuchařek, využilo téměř 250 návštěvníků. Atmosféra v sále byla uvolněná a slavný šéfkuchař odpovídal na dotazy moderátorky, ale i diváků s humorem sobě vlastním.

„Nejvíce mě proslavilo, že jsem jako první mohl být sprostý v televizi,“ zmínil na počátku. Vyjádřil se také k nelehké situaci dnešních kuchařů. „Myslím, že svět, a to nejen gastronomický, žije v módních vlnách. Dnes je móda pěti bílých zabijáků. Lidé si myslí, že když přestanou sladit kafe, budou vypadat jako Julia Roberts. Není důležitá pravda, ale kdo umí více křičet. Kdo má nějaké omezení, ví sám, co může. Na nás kuchařích je uvařit co nejlépe a chutně, nejsme dietní sestry.“ Vyjádřil se i k hojně probíraným školním kuchyním. „Ti co v nich vaří, jsou hrdinové. Za pětistovku měsíčně nakrmí vaše dítě jídlem o minimálně dvou chodech a ještě si nechají nadávat. Co bychom chtěli za cenu psí konzervy? My jsme tu zvyklí na všechno nadávat, ale já si myslím, že školní jídla jsou luxus za zanedbatelnou částku.“ A co mají u Pohlreichů na vánočním stole? „Myslím, že vás překvapím, ale na Vánoce se u nás jí smažený kapr a bramborový salát,“ rozesmál Zdeněk Pohlreich publikum. „Ale mám takovou malou věc, co si dávám rád vedle bramborového salátu a to čerstvě nastrouhaný křen. Ten krásně funguje proti té mastnotě.“ Pohlreich následně dodal, že má k Vánocům zvláštní vztah. „V dobách mého mládí jsem stál u těch kádí 4 dny, aby bylo na kořalku. Takže vždycky když jdu pro kapra, tak těm klukům rád dám pořádné dýško a nechám si tu rybu připravit, abych se s tím nemusel trápit sám. Neumíte si ani představit, jak je šílené, když se čtvrtý den rácháte v té vodě a přijde paní, abych jí toho kapra vyfiletoval a rozboural. A v době kdy jsem to dělal já, tak vám ani nedali tuzéra. Dnes aspoň můžete ty lidi za to zkasírovat, tenkrát jsme je museli bohužel okrást.“ Po besedě si návštěvníci nechali podepsat některé nebo rovnou všechny kuchařky Zdeňka Pohlreicha. Jedním z velkých fanoušků šéfkuchaře je i dvanáctiletý Matěj Kovač. „Sleduji ho pravidelně v televizi, chtěl bych být také kuchař. Naposledy jsem podle jeho kuchařky připravoval steak s wasabi špenátem,“ prozradil mladý kuchtík. 

Napsal(a): Soňa Šímová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video