Akce Vzdělávání 2019 se zúčastnilo přes dvacet škol z kraje

Hedvika Mašková 2018-12-08 17:30:00

V areálu Střední odborné školy zemědělské a ekologické v Žatci proběhla akce Vzdělávání, tentokrát s letopočtem 2019. Na akci, která se koná v prostorách školy již dlouhodobě, přijalo letos pozvání celkem 22 středních škol z Ústeckého kraje, které zde prezentovaly a propagovaly své obory. Akce byla určená zejména žákům devátých tříd a jejich rodičům, kteří ještě nejsou rozhodnuti, na kterou ze středních škol pošlou své přihlášky.

Akci každoročně zaštiťuje Úřad práce v Lounech, a proto se v jeden den koná v Lounech a je určená žákům lounského regionu a nyní na konci listopadu se akce přesunula do prostor žatecké školy, kde ji mohou navštívit žáci ze Žatecka nebo Podbořanska.

,,Pozvánka na akci putovala na všechny základní školy. Ty se mohou zúčastnit buďto jako celé třídy, nebo k nám mohou zavítat žáci jako jednotlivci i s rodiči. Akce může dopomoci žákům, kteří ještě nevědí, jakou střední školu si vybrat. Velké pozitivum celé akce shledávám v tom, že je vše na jednom místě. Rodiče tak nemusí se svými dětmi objíždět jednotlivé školy v kraji během dnů otevřených dveří, aby se o nich mohli dozvědět více. Na letošní propagační výstavě převažují školy od Podbořan po Ústí nad Labem, ale jsou tu i dvě školy ze Středočeského kraje, a to Jesenice a Křivoklát,“ popisuje akci zástupce ředitele školy pro Zemědělskou sekci Pavel Sekera.

Na akci Vzdělávání 2019 se dále prezentovala i Střední škola EDUCHEM a. s. v Meziboří, Střední škola Pohoda v Litoměřicích, Střední odborná škola Litvínov-Hamr, VOŠ A SŠ zdravotnická v Ústí nad Labem a další střední školy ze Žatce, Loun, Mostu, Podbořan i Chomutova.

V prvním kole přijímacího řízení na střední školy pro školní rok 2019/2020 je možné podat maximálně dvě přihlášky. Do konce listopadu se podávaly přihlášky na umělecké obory v konzervatořích a do oborů s talentovou zkouškou. Do všech ostatních oborů je možné podávat přihlášky nejpozději do 1. března 2019. Žáci základních škol mají tedy ještě čas na rozmyšlenou.

Někteří z deváťáků nechávají rozhodnutí, kam se budou jejich cesty po základní škole ubírat, na rodičích. Jsou však i tací, kteří již vědí, kam by chtěli směřovat, ať je to elektrotechnický nebo třeba pedagogický obor. Většina z nich však stále váhá.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video