„Farmářka s kytarou“ ze Svahové uchvátila porotu Česko Slovensko má talent. Adéla Radimcová v sobotu zazpívá pro Kačenku

2018-12-07 07:03:00

CHOMUTOV (soš) — „Dal bych vám zlatý buzzer, ale vy ho nepotřebujete, protože vy jste hvězda,“ řekl po vystoupení Adély Radimcové v soutěži Česko Slovensko má talent porotce Jaro Slávik. „Každý by chtěl farmářku s kytarou,“ dodal porotce Jakub Prachař. Zpěvačka a učitelka Adéla Radimcová, která žije ve Svahové u Chomutova, potěší v sobotu 8. prosince od 15 hodin návštěvníky chomutovského kostela svatého Ignáce při Vánočním benefičním koncertu pro Kačenku.

Dostala jste se až do semifinále světově nejproslulejší talentové soutěže. Jak vnímáte svou účast v ní a celkové hodnocení?

V talentu to nebylo nazýváno jako semifinále, ale cesta do finále, neboť tam nebylo publikum, které mně osobně chybělo. Každopádně hodnocení poroty bylo skvělé, to že jsem nepostoupila do finále, mi rozhodně nevadí. Do talentu mne dostala kamarádka, a pak jsem si dala cíl „co takhle další kolo“? A tam jsem se dostala. Takže jsem maximálně spokojená. Hodně lidí nechápalo, že jsem se usmívala a byla šťastná, ale mně to prostě vyhovuje, ukázala jsem se lidem a to mi ke štěstí a doufejme dalším koncertům stačí. V talentu zaznělo, že si porotci mysleli, že si nevěřím. Tak to rozhodně není, svým písním věřím, jinak bych je nehrála. Nicméně vyjádřila jsem se tam tak, že výhru a postup přeji každému. A jak říkal pan Slávik — hotová zpěvačka, on ví, co říká, a o to více mne to těší.

Rozhodla jste se podpořit rodinu těžce postižené Kačenky, která shání peníze na auto. Proč vás příběh oslovil a uslyší diváci v kostele vaše písně ze soutěže?

Oslovil mne Stanislav Duchek, zda bych nemohla přispět svým koncertem.  Mrkla jsem se na událost, o koho se jedná. Ať by to bylo jakékoliv dítě, s jakýmkoli postižením a potřebovalo by nějak pomoci, myslím, že vždy budu chtít pomoci tak jako tak. Písně z talentu určitě diváci uslyší a i další jiné mé vlastní. Mimo to i určitě nějaké převzaté. 

Kromě učení na základní škole, zpívání a farmy máte stále svou kytarovou školu?

Ano, má kytarová škola AidieArt na Žižkově náměstí v Chomutově je stále aktuální. Kromě kytary učím i zpěv. Podrobnosti najdou zájemci na mých webových stránkách nebo na facebooku.

Foto: Adéla Radimcová zazpívala počátkem roku i v chomutovském Café Atrium. Foto: Archiv

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video