Legios Loco roste a daří se mu především na zahraničních trzích. Legios Loco na mezinárodním veletrhu InnoTrans

2018-12-04 18:59:16

Mezinárodního veletrhu InnoTrans v německém Berlíně, který se konal ve dnech 18. - 21. září, se opět zúčastnil Legios Loco a.s. Společnost reprezentoval patnáctičlenný realizační tým. I letos byl vypraven autobus pro zaměstnance, kteří se mohli podívat na novinky ve světě železniční dopravy a pocítit atmosféru celého veletrhu na vlastní kůži.

InnoTrans v Berlíně je pro Legios Loco nejdůležitějším veletrhem. Své výrobky zde prezentují největší společnosti z železničářského byznysu. „Přípravy na tuto akci startují přibližně dvanáct měsíců před výstavou, kdy kolegové z konstrukce a technologie začínají vymýšlet a kreslit nové vozy, souběžně zahajujeme diskusi s architektem týkající se výstavního stánku,“ řekl generální ředitel Legiosu Petr Vlček. V letošním roce prezentovali tři exponáty. Kontejnerový vůz Sgmmnss 40, cisternu Zacns 99 a podvozek s kotoučovou brzdou (na jeho vzhledu si dali záležet, nedal se přehlédnout). „Mám radost, že jsme na veletrhu obstáli a od zákazníků slyšeli pochvaly na naše vozy (šlo samozřejmě o prototypy a jejich kvalita zpracování byla skvělá, díky kolegům ve výrobě v Lounech).Laťku máme nastavenou vysoko, ale věřím, že i na příštím veletrhu budeme všichni na Legios Loco právem hrdí,“ doplnil Vlček.

Letošní 12. ročník jednoznačně překonal svou velikostí ten předešlý, jenž se konal v roce 2016. Návštěvnost na stánku Legiosu Loco byla letos třikrát tak větší a bylo zcela jasně viditelné, že Legios Loco a.s. má pevnou pozici na trhu díky své oblíbenosti nejenom mezi stálými zákazníky. Železniční trh zažívá poslední rok obrovský boom a se spoustou nových zákazníků ze Střední Evropy, Blízkého východu a Afriky jsem vedl přímá jednání o zájmu nakoupit novou flotilu.

„Primárně šlo o plošinové vozy, ale také o výsypné na převoz fosfátů a také jeden významný klient projevil eminentní zájem o dodávku cisternových vozů pro LPG. Věřím, že se velmi brzy podaří tyto kontakty „přetavit“ v objednávky a zde sehraje významnou roli naše dynamika a rychlost v dodávkách,“ vypočítal Radim Paiger, obchodně projektový manager vagonky.

Spokojený byl i Josef Pešula, obchodně projektový manažer Legiosu. „Na letošním veletrhu byla prezentována celá řada novinek a konceptů. Jedním z výrazných témat veletrhu byl podvozek s kotoučovou brzdou. Takovýto podvozek prezentovala i naše společnost. Jedná se o důležitý krok, neboť používání kotoučové brzdy na železničních vozech ve velkém rozsahu je otázkou blízké budoucnosti. Musíme také zmínit náš druhý exponát, cisternový vůz Zacns 99 m3. Tento vůz byl shodou okolností vystaven vedle stejného typu vozu od naší konkurence. Díky tomu si zákazníci mohli snadno vozy porovnat a je nutno podotknout, že náš vůz v tomto srovnání obstál díky výrazně lepším parametrům, jako jsou zejména váha a délka vozu, ale i konstrukčnímu řešení a skvělému zpracování. Tento úspěch je pro nás velmi důležitý, neboť výrazně podporuje pověst naší firmy jako společnosti, která je inovativní a přichází s novými řešeními.“ 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video