Dárci krve z Podbořanska převzali svá ocenění

Alla Želinská 2018-12-05 17:00:00

Podbořany (až) Patnáct bezpříspěvkových dárců krve z Podbořanska letos bylo vyznamenáno Zlatou medaili profesora Jana Janského a Stříbrnou medaili profesora Jana Janského, ocenění se předávala v Národním domě v Podbořanech.

„Motto letošního Světového dne dárců krve zní Buď tu pro každého – daruj krev – poděl se o život! Má oslavit pravidelné dárce krve a vybídnout ty, kteří krev zatím nedarovali, aby se dárci krve nebo jejích složek stali. Vám všem, kteří darujete krev na transfúzním oddělení v Žatci, nebo ve Vroutku či Kryrech, kde odběry krve zajišťuje transfúzní oddělení Všeobecné fakultní nemocnice v Praze, velice děkujeme – i tímto každoročním setkáním v Podbořanech,“ uvedla při předávání cen ředitelka úřadu oblastního spolku Českého červeného kříže v Lounech Lenka Vacková. Spolu s ní ocenění předávala ekonomka ČČK Louny Sabina Dušková.

„Všem vám rozhodně patří velké poděkování a ocenění za tuto nezištnou pomoc. Já osobně jsem krev nedaroval, o to víc obdivuji vás, kteří jste pravidelnými dárci a dosáhli úctyhodných čísel v počtu odběrů. Každá kapka darované krve pro dalšího člověka, ať už malé dítě či staršího občana, si zaslouží vděk a ocenění,“ poděkoval dárcům tajemník Městského úřadu Podbořany Martin Gutzer.

Zlatou medaili prof. Jana Janského za 40 odběrů krve letos dostali Kamil Přibyl a Hana Daňková z Podbořan, Jana Škodová z Kryr a Jarmila Miffková z Buškovic. Stříbrnou medaili prof. Jana Janského za 20 odběrů krve obdrželi Radka Pelcmanová, Marcela Kailová a Vladimír Minařík z Podbořan, Ján Strieborný a Roman Ptáček z Očihova, Petra Vyskočilová z Vroutku, Jakub Lassas ze Strojetic, Zdeněk Sýkora z Lubence, Miloš Dolejš z Kryr, Pavel Heinz z Pšova a Helena Trochtová z Nepomyšle.

Do Národního domu se minulou středu 28. listopadu odpoledne na slavnostní ocenění dorazilo sedm dárců, ostatní se omluvili z časových či jiných důvodů, medaile a ceny za některé převzali jejich blízcí a známí během tohoto setkání, ostatním budou předány po domluvě.

Za pozornost stojí vyšší ocenění dárců krve z Podbořanska za posledních šest let, od roku 2013. V roce 2013 byla oceněna Zlatým křížem III. třídy za 80 odběrů Jiřina Wernerová z Očihova, která v roce 2016 obdržela Zlatý kříž II. třídy za 120 bezpříspěvkových odběrů krve! V roce 2016 také byl oceněn Zlatým kříže III. třídy za 80 odběrů Vladimír Beránek z Lubence. V roce 2017 Zlatý kříž III. třídy za 80 odběrů převzali Václav Kostka z Lubence a Martin Zelený z Kryr. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video