Dětské práce ke 100 letům republiky vystavuje Dvůr U svatého Jakuba

Alla Želinská 2018-12-05 10:40:00

Žatec - Výstava dětských prací, které vznikly v rámci výtvarné soutěže Žatec v roce 1918, začala ve středu 5. prosince ve Dvoře u Svatého Jakuba.

Dětské výtvory bylo možné poprvé shlédnout ve státní svátek 28. října na žatecké radnici, která byla u této příležitosti otevřena široké veřejnosti. Nyní zhruba pětadvacet výtvarných prací si mohou zájemci prohlížet na Svatojakubském dvoře, a to až do Vánoc. Výstava je přístupná vždy v době otevření Dvora u sv. Jakuba, je ovšem třeba si prohlídku domluvit předem u majitele Ladislava Černého (www.dvurusvatehojakuba.cz, tel. 606 510 990).

Ukázka dětských prací, které vznikly v rámci soutěže vyhlášené Turistickým informačním centrem Žatec u příležitosti 100 let od vzniku Československa, probíhá v běžně nepřístupných prostorách 1. patra Dvora u Sv. Jakuba (Jakubská 661). K vidění je například busta T. G. Masaryka od dětí z MŠ U jezu, která získala dvě ocenění, koláže či malby, které vyrobili školáci a děti ze žateckých mateřských škol.

Výstavku můžete vidět např. tuto sobotu 8. prosince, kdy se tu od rána bude konat druhý adventní jarmark - můžete se těšit také na zdobené perníčky, košíky, věnce od Sedmikrásky, keramiku, koníčky, domácí punč a od 14 hodin vystoupí báječní Uhlíkovi s krásnými koledami.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video