Na Ondřeje Víta jsou pyšní i jeho pacienti. Žatecký nohejbalista obhájil na mistrovství světa zlato

Iveta Drlíková 2018-12-06 13:02:00

Český výběr kraloval letošnímu Mistrovství světa v nohejbale, když na šampionátu v Rumunsku zcela ovládl všechny tři disciplíny. Zlato naši získali v singlu, dvojicích i trojicích. Druhou nejúspěšnější výpravou pak byli Slováci, kteří vybojovali tři stříbrné medaile, dvě bronzové pak brali domácí a jednu Švýcaři.

Výraznou měrou k historickému úspěchu naší reprezentace přispěl i žatecký nohejbalista Ondřej Vít. Jedinou kaňkou na perfektním vystoupení českého týmu tak bylo pouze zranění Pavel Kopa v závěru finále dvojic. V královské disciplíně obhajoval Ondřej Vít zlato v singlu z předchozího šampionátu. V rumunské Kluži postupně zdolal Ukrajince, Itala, Francouze, Korejce a v semifinále i reprezentanta Švýcarska. Ve finálovém souboji proti němu nastoupil velezkušený Stupák ze Slovenska, takže se dal očekávat atraktivní souboj, ve kterém nakonec O. Vít porazil svého soupeře 3:1 a obhájil tak titul nejlepšího světového singlíře. Další zlato do české sbírky přidal Ondřej ve finále trojic, kde společně s Vankem a Rosenberkem porazili slovenskou formaci 2:0. Novopečeného dvojnásobného mistra světa jsme po jeho návratu krátce vyzpovídali.

Který ze zápasů na MS v Rumunsku si budete asi nejvíce pamatovat?

Myslím, že mi v hlavě uvízla většina zápasů. Speciální jsou vždy finálové boje, kde už jde o všechno. Tak si myslím, že všechna finále, co jsem absolvoval, tedy singl i trojice, a také finále kluků ve dvojkách, kde odvraceli nepřízeň osudu - prohraný první set a zranění Pavla Kopa.

Jaká byla v Rumunsku atmosféra? Zajímalo mistrovství místní diváky?

Popravdě atmosféra byla i přes nízkou návštěvnost vynikající. Starali se o ní hlavně čeští a slovenští diváci, kteří za námi tu dálku přicestovali. Rumunských fanoušků bylo mizivé číslo. Nutno ale dodat, že rumunská sportovní televize vysílala semifinálové a finálové boje živě. Tak třeba nedorazili místní právě proto.

Měli jste už čas na týmovou oslavu?

Bohužel já a Pavel Kop jsme týmovou oslavu neabsolvovali, protože si Pavel utrhnul ve druhém setu achilovku a tak hned po finále trojic jsem s ním jel rychle do Brna, kde mu to sešili. Jsme domluvení, že si celý tým někdy v lednu oslavu vynahradíme.

Pokusíte se na dalším šampionátu pro-dloužit svoji vítěznou šňůru na tři zlata v singlu po sobě?

To je těžko předjímat, přeci jen se další šampionát uskuteční až za dva roky a vzhledem k tomu, že mladí nám šlapou na paty, nevidím to jako moc reálné.

Kde skončí obě zlaté medaile? Zase u vašeho tatínka?

Ano správně, většina „velkých medailí“ končí u taťky v ordinaci. Tyhle dvě nejsou výjimkou.

Kdy jste se po šampionátu vrátil do práce a co na to vaši pacienti?

Vrátili jsme se z Rumunska v pondělí odpoledne a už v úterý ráno jsem seděl v ordinaci. Gratulací bylo hodně. Nejenom od těch, co věděli, že jsem se na něco takového připravoval, ale i od ostatních, co mě viděli ve zprávách v ČT nebo na fotkách na facebooku také.

Děkuji za odpovědi a přeji, ať se Vám i nadále daří.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video