Na halovém triatlonu startovalo 650 závodníků

Lucie Steklá 2018-12-13 13:23:00

Závod pořádaný Veslařským klubem Ohře Louny patří k největším v republice

Louny (bab, lus) Šest set padesát závodníků přivítala Městská sportovní hala v Lounech v polovině listopadu. Konal se tam totiž již 24. ročník Veřejného halového triatlonu, který v tomto druhu patří k největším v republice.

Od samého počátku ho pořádá nejstarší sportovní oddíl v historii našeho města, Veslařský klub Ohře Louny. Halový triatlon se skládá ze tří disciplín: veslování (trenažer Concept), cyklistika (rotoped Kalpe Magnetic) a člunkového běhu na 800 metrů. Závody byl vypsán v sedmnácti kategoriích a již tradičně se kategorie dorostenců závodí o Putovní veslo Zdeňka Helšuse a nově u dorostenek o Pohár starosty města Loun. Je potěšitelné, že se triatlonu zúčastnila i řada domácích sportovců.

V kategorii mladších žákyň (ročník 2008, závodilo šestnáct dívek) si vítězství odvezla Rozálie Bártů, v ročníku 2007 (28 závodnic) zvítězila Lucie Šoršová, obě z VK Vajgar Jindřichův Hradec. Mezi chlapci ročníku 2008 (44 závodících) vyhrál Miroslav Strnad z VK Děčín, z ročníku 2007 (58 závodníků) byl nejrychlejší Tadeáš Muk z ČVK Pardubice. Z lounského klubu závodili Ondřej Šilhan a Adam Perout.

Starší žáci a žákyně si první příčky rozdělili následovně: ročník 2006 (53 dívek, 91 chlapců) Simona Pavlíková z VK J. Hradec a Jan Valsa z Klubu veslařů mělnických; ročník 2005 (45 závodnic, 87 závodníků) Lucie Rabová z VK Smíchov a Tomáš Panchártek z pardubického ČVK. Za lounský klub trať zdolali: Šárka Venclová, Jana Sadílková, Natálie Hušková, Kamila Krpcová, Amálie Bielecká, Jiří Smetana, Petr Volek, Šimon Pelc, Jan Vorel, Filip Pastyřík, Eduard Nazaruk, Tadeáš Soukup, Matěj Macháč, Ondřej Jankovský a Jakub Buchl.

Na závodní trať se vydali také kategorie elévů, kde se trenažeru utkalo 32 chlapců a dívek. Z lounských závodníků to byli Matěj Smetana a Eliška Vondrová.

Adéla Baudyšová z Českého veslařského klubu Praha byla nejrychlejší závodnicí mezi dorostenkami (ročník 2003-2004), kterých startovalo 23. Dorostenců se na start halového triatlonu postavilo 62, vítězem se stal Jiří Oppitz z ČVK Pardubice. Za VKO Louny startovala Magdalena Venclová.

Juniorky (ročník 2001-2002) startovaly jen čtyři, vítězkou se stala Simona Kohoutová z TJ Jiskra Třeboň, z deseti startujících juniorů trať nejrychleji zvládl Vojtěch Šanda z ČVK Pardubice.

Triatlovou trať zdolalo také sedm žen (ročník 2002 a starší), z nichž prvenství brala Nikol Richterová (10:35,5) z Veslařského klubu Smíchov. Závodily také dvě ženy z domácího VKO Louny. Barbora Jandová skončila na čtvrtém místě, Ivana Kašková na místě šestém.

Kategorie masters man 60+ měla jen jedno-ho zástupce, a to lounského běžce Pavla Švingra z BK Louny. Trať zvládl za 12:29,8. Dva zástupci pořadatelského týmu VKO Louny, Martin Vorel a Jaroslav Janda, startovali v kategorii masters man do 60. V ní M. Vorel porazil svého oddílového kolegu o šestnáct vteřinek s časem 11:42,7. Šest startujících měla kategorie masters man do 50, v níž si první příčku s časem 9:53,3 vy-bojoval Jiří Malecký z Klubu veslařů měl-nických. Kateroriie masters man do 40 mě-la pět startujících, zvítězil Ladislav Sarnovský z VK Blesk s časem 09:28,3.

Tři ženy, z toho dvě zástupkyně pořádajícího klubu, se halového triatlonu zúčastnily v kategorii masters women. V čase 11:40,8 zvítězila Eliška Vondrová, která porazila oddílovou kolegyni Makynu Loulovou (12:01,5).

Deset přihlášených měla kategorie mužů, v níž se na start postavilo hned pět členů VKO Louny. Pro vítězství si doběhl Matyáš Uvíra z VK Lysá nad Labem (9:11,1), dru-hý byl Tobias Williams z téhož klubu (9:27,9). Bronzovou příčku obsadil lounský Jan Lacina (9:37,9), čtvrtý skončil Martin Lacina (9:50,8). Lounský Jan Kučera obsadil osmou příčku, Ladislav Miklos devátou.

Na snímku vlevo v modrém lounská veslařka Kamila Krpcová, která v kategorii star-ších žákyň skončila na šestém místě s ča-sem 05:26,3.

Kompletní výsledkové listiny najdete na http://www.vko.cz/VKOweb/vht/vysledky-vht/.

Fotogalerie na http://www.ohremedia.cz/fotogalerie/5493-louny-halovy-triatlon

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video