Chomutovští senioři, ozvěte se!

Soňa Šímová 2018-12-16 14:32:00

Chomutov připravuje na příští rok vytvoření Koncepce proseniorské politiky. „Koncepce bude za pomoci různorodých opatření zajišťovat chomutovským seniorům aktivní a důstojné stárnutí. 

Pomůže jim nalézat nový smysl jejich života v aktuální sociální situaci, dá jim možnost sdílet s mladší generací své zážitky a prožívat tak radostné okamžiky života,“ popisuje vedoucí odboru sociálních věcí Dagmar Mikovcová. V anketě budou moci lidé staršího věku říci třeba, co potřebují zlepšit na městské hromadné dopravě, zda chtějí více akcí pro seniory či zda potřebují delší pauzu na semaforech u přechodů. Pro vytvoření koncepce je právě zapotřebí co nejlépe zmapovat potřeby seniorů. Proto odbor sociálních věcí prosí seniory o anonymní vyplnění dotazníku. Dotazníky, jejichž vyplnění bude trvat pár minut, si senioři mohou vyzvednout na recepci magistrátu města ve Zborovské ulici, případně v Domě s pečovatelskou službou Merkur v Bezručově ulici nebo v Domově pro seniory Písečná, v knihovně a jejích pobočkách. Vyplněné tištěné formuláře je potřeba odevzdat do 10. ledna na stejných místech. „Budeme rádi, pokud senioři věnují trochu svého času vyplnění, který nám pomůže zjistit jejich názory a podněty,“ děkuje předem Dagmar Mikovcová. Dotazník bude také možné vyplnit pomocí internetu. Na dotazník je odkaz na hlavní webové stránce města www.chomutov-mesto.cz. „Seniorům, kteří mají malé zkušenosti s internetem, jistě pomohou s vyplněním vnoučata,“ dodává Dagmar Mikovcová.

Napsal(a): Soňa Šímová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video