Tři tisíce lidí nemají práci, volných míst ale firmy nabízejí v okrese Louny dostatek

Lucie Steklá 2018-12-17 11:49:00

Necelé tři tisíce lidí jsou vedeny na úřadu práce jako nezaměstnaní.

Číslo je podobné předchozím měsícům v tomto roce, v procentech 4,4. Více než polovinu nezaměstnaných tvoří ženy. Těch v okrese Louny nemá práci 1 547. V řebříčku podílu nezaměstnaných je okres Louny na desáté příčce, před ním jsou například Hodonín, Ústí nad Labem, Znojmo, Most či Karviná. Meziměsíčně na Lounsku, Žatecku a Podbořansku lidí bez práce, ač jen o 0,6 procenta, ubylo.  

Nezaměstnanost v České republice v listopadu zůstala na 2,8 procenta. Bez práce bylo 215 tisíc, což je nejméně od června 1997. Počet volných pracovních míst naopak vzrostl na více než 323 a půl tisíce. „V nadcházejících měsících bude registrovaná nezaměstnanost, v souvislosti s postupným ukončováním sezónních prací a pracovních úvazků na dobu určitou, pravděpodobně stagnovat, případně mírně vzroste,“ uvedla generální ředitelka Úřadu práce ČR Kate-řina Sadílková.

Již v listopadu se do evidence úřadu začali hlásit první pracovníci ze zemědělství a stavebnictví, včetně osob samostatně výdělečně činných. Úřad práce pro okres Louny nabízí lidem přes dva tisíce volných míst, z toho je sto míst pro osoby se zdravotním postižením. Počet uchazečů na jedno volné místo tu je 1,3, což je jednou tolik, než republikový průměr.

Ze strany zaměstnavatelů přetrvává zájem o nové zaměstnance převážně v technických a dělnických oborech. Pokud jde o předvánoční „brigády“, tyto nabídky se v evidenci úřadu práce objevují v menší míře. „Důvodem je především fakt, že zaměstnavatelé tuto oblast řeší primárně prostřednictvím pracovních portálů, přes agentury práce, vlastními silami nebo přijímají zaměstnance, kteří se osvědčili v minulosti,“ uvedl úřad.

Během listopadu bylo z evidence úřadu vyřazeno 464 osob, z toho 304 uchazečů nastoupilo do zaměstnání.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video