Také Podbořany si připomínají smutné výročí úmrtí Václava Havla

Alla Želinská 2018-12-18 17:22:45

Podbořany – V Podbořanech se letos připojili ke vzpomínkové akci ,,Svíčka pro Václava Havla", aby si v den výročí úmrtí prvního prezidenta České republiky Václava Havla připomněli jeho odkaz.

„Zavzpomínejme na Václava Havla nejen jako na politika a disidenta, ale i jako na významného dramatika a esejistu, stejně tak jako na obyčejného člověka odvážného, bezprostředního a lidského,“ vyzvaly iniciátorky akce v Podbořanech Jarmila Plavcová a Andrea Pokorná. 

Se svou osobní vzpomínkou a svíčkou může přijít každý, kdo se chce připojit, v úterý 18. prosince do Meditační zahrady u kostela Božího Spasitele v Podbořanech. Zahrada je otevřená celé úterý až do druhého dne.

V úterý kolem 13. hodiny na vytvořeném vzpomínkovém místě u žlutého kostela hořelo 7 svíček pro Václava Havla... Lidé si Václava Havla připomínají i na sociální síti na svých profilech...

Právě v úterý 18. 12. si Češi připomínají sedmé výročí smrti prvního českého prezidenta Václava Havla. Ten zemřel 18. prosince 2011 na své chalupě na Hrádečku u Turnova. Po celé republice se konají vzpomínkové akce. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video