Historický autobus opět přiveze Betlémské světlo do Chomutova

2018-12-20 06:57:00

CHOMUTOV (red) — Novodobá vánoční tradice, která je v naší republice plně pod patronací skautů. Betlémské světlo k nám do republiky přijede potřicáté; v Chomutově bude autobus jezdit už podeváté. Přijďte si ho vyzvednout na jedno ze stanovišť.

„Pro skauty je Betlémské světlo symbolem míru, přátelství a klidu a jsem moc rád, že právě tento symbol můžeme o Vánocích přinášet lidem do jejich domovů,“ popisuje smysl akce pro skauty jejich starosta Josef Výprachtický. „Je zajímavé, že tento symbol vnímají nejen lidé, spojení s nějakou křesťanskou církví, ale i lidé, kteří jsou nevěřící nebo kteří stojí mimo křesťanské církve.“ — to jsou zase slova biskupa Václava Malého. Betlémské světlo je zkrátka pro všechny. Mít doma Betlémský plamínek a nenechat ho zhasnout po dlouhé cestě, znamená stát se součástí nekonečného řetězu domovů propojených symbolem naděje a poselství vánočních svátků. Občanům Chomutova přivezou Betlémské světlo opět zdejší skauti historickým autobusem Škoda 706 RTO v neděli 23. prosince. Autobus vyjede z areálu DPCHJv doprovodu městské policie v 16 hodin a jeho první zastávkou bude v 16.05 hodin Písečná — zdravotní středisko ve směru na Jirkov. Doba pobytu je 10 minut, poté přejede na zastávku Zahradní II., kde postojí od 16.20 do 16.25 hodin. Další zastávka je Kamenná — od 16.28 do 16.38 hodin. Následuje Kundratická — 16.42—16.52 hodin. Následně autobus projede ulicemi Březenecká, Moravská, Blatenská a Kostnická do ulice Havlíčkovy, kde bude stát od 17 do 17.15 hodin před ZŠ Duhová cesta. Posledním stanovištěm bude chomutovské náměstí 1. máje v době od 17.25 do 18 hodin. Autobus je určen jen pro organizátory a nebude vozit žádné zájemce o svezení. Betlémský autobus bude ale doprovázen historickým Adventním autobusem Karosa B 732, který naopak lidi vozit bude.

A kam si tedy můžete v tento den pro své světýlko přijít? Předně na zastávky Betlémského autobusu, které byly popsány výše. Ve vozidle vám nejen zapálí vaše světlo. Dále bude v Chomutově v Havlíčkově ulici před ZŠ Duhová cesta ve stanu výstavka betlémů. Časové rozmezí 16.45—17.15 hodin. Na náměstí 1. máje bude stát skautský podsadový stan, ve kterém si rovněž můžete světýlko zapálit, a to v době od 16 do 18 hodin. Skauti doporučují přinést si vlastní svíčku nebo lucernu. Těm, kdo jí mít nebudou, mohou nabídnout čajovou svíčku a kelímek na její ukrytí. Staňte se i vy poslem pokoje a přineste si toto světlo domů, případně jej předejte jako dar lidem ve svém okolí a zapojte je tak do velké rodiny lidí dobré vůle.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video