Rána u škol? Nepřehledné a nebezpečné situace

Lucie Steklá 2018-12-20 14:46:00

Mohou za ně neukáznění řidiči - rodiče, kteří způsobem jízdy a parkováním ohrožují své děti.

Louny (lus) Dokud nedojde k neštěstí, řidiči – rodiče, to asi nepochopí.

Mluvíme tu o situacích v dopravě v ranních hodinách u lounských škol. Ta začíná být neúnosná, zvláště pak u školy O. Jaroše. Právě této školy se týkalo nejvíce podnětů na neukázněné řidiče, které lounský dopravní inspektorát v minulých dnech obdržel.

Jen pro zamyšlení jeden případ za všechny: Otec čtyřletého dítěte i přes „vybodování“ trestnými body s doručením výzvy k odevzdání řidičského průkazu řídil osobní vozidlo, vezl svého syna do školy. Dítě umístil na přední sedadlo bez zádržného systému, při parkování zajel do protisměru a dítěti přikázal vystoupit do vozovky. V danou chvíli projíždějící vozidlo narazilo do otevírajících se dveří, které dítě zranily. Naštěstí jen lehce. „K tragédii byl jen krůček. Není snad třeba více komentovat lidskou blbost, která je bezmezná,“ řekl vedoucí dopravního inspektorátu Jiří Král.

Problémy s vystupováním dětí u škol se týkají více škol, nejhorší situace je ale v exponovaném čase u zmíněné ZŠ Jaroše. Na rodiče již apelovalo také vedení školy. „I přes opakované výzvy na rodičovských sdruženích se nadále zhoršuje dopravní situace ráno před osmou hodinou v ulici 28. října. Někteří neukáznění řidiči parkují přímo v jízdním pruhu hlavní silnice a doprava zde kolabuje, je nepřehledná a nebezpečná,“ uvedlo vedení školy opětovně na svých stránkách. Jedná se o dobu od 7.30 do 7.50 hodin, tedy času, v němž rodič = řidič, při-váží své děti do školy. Na nebezpečných situacích, které poté vznikají, se podílí zřejmě spěch i neochota zastavit dál a do školy dojít. Na bezpečí dětí v tu chvíli rodiče zřejmě nemyslí. „Myšlení těchto rodičů nelze snad ani slušnými slovy komentovat, nejraději by snad autem zajeli až do třídy, pokud by to bylo možné. Bez ohledu na bezpečnost svou a svých dětí a ostatních účastníků silničního provozu zastavují v jízdním pruhu dopravně velice zatížené průtahové komunikace II/246 městem Louny, kde nechávají vystupovat děti do vozovky a vyvolávají tím dopravní kolaps dopravy a kolizní situace,“ dodal k situaci vedoucí dopravního inspektorátu. Police podle jeho slov přijme represivní opatření a bude cíleně toto jednání přísně pokutovat. Stejně jako v minulosti, kdy se obdobná situace u školy na nějakou dobu zklidnila.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video