Novoroční procházky a šlápoty vytáhly ven desítky milovníků pohybu

Alla Želinská 2019-01-02 07:44:00

Milovníci pohybu v přírodě vyrazili hned první den roku 2019 protáhnout těla na novoroční pochody. V Podbořanech a v Lubenci se šla Novoroční procházka a v Kovářské Novoroční šlápota.

Desítky turistů se vydaly hodinu po poledni od budovy gymnázia v Podbořanech směrem na Kozinec letos se šel už 38. ročník Novoroční procházky.

Turisté vyrazili do přírody také v Lubenci a Libyni či v Kovářské okolo tzv. švédské bažiny. Novoroční procházka z Lubence do Libyně je vždy spojena s milým setkáním v kostele sv. Jiljí v Libyni, kde si účastníci připomněli vánoční tradice, věští litím olova, krájí jablíčka, posílají lodičky ze skořápek, občerstvují se a zahřívají se svařáčkem, prohlíží kostel. I letošní tradiční Novoroční procházka v režii manželů Kantových se vydařila.   

Další milovnici pohybu se vydali na Novoroční Kovářskou šlápotu. „Kovářské Šlápoty se účastníme pravidelně – na jaře, na podzim a nyní i na Nový rok. Na toulky kouzelnou krušnohorskou přírodou nás pravidelně zve kamarád Jaromír Záhrobský ze Žatce, zakladatel spolku Kovářská Šlápota,“ prozradila účastnice Martina Myšková z Podbořan. Na Novoroční šlápotu vyrazila s manželem Martinem a kamarády Danou a Lubošem Zischkovými. Šestikilometrová trasa vede okolo švédské bažiny a pomníku vojákům, kteří se zde utopili v roce 1641, zajímavé je i místo, kde se natáčel film Hlídač 47...  

Na Nový rok se na pochody vydali také v Žatci směrem na Stroupeč, na Lounsku se šlo na Oblík či Blšanský Chlum, šlapalo se i na Ranou. Více čtěte v našem týdeníku, jehož první číslo v roce 2019 vyjde 9. ledna. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video