Občas je třeba přijmout „sprchu”, aby bylo zase slunečno, říká milovnice silných motorů

Alla Želinská 2019-01-03 12:15:03

Kryrská rodinná firma Čtyřkolky4u za posledních několik let si vybudovala dobré renomé, znají ji za hranicemi našeho regionu a jejích služeb využívá i Policie ČR. Jedná se o prodej a servis čtyřkolek a skútrů – strojů pro zábavu i užitek, včetně profesionální montáže a poradenství. A zastupuje tento svět spolu s přítelem sympatická světlovláska, která svou vášní pro silné motory a zároveň kreativitou a tíhou ke krásnu vnáší do značky Čtyřkolky4u svůj styl a šmrnc. O práci i o životě jsme si povídali s Veronikou Houškovou.

Pojďte si o sobě něco prozradit čtenářům. Jak dlouho bydlíte v Kryrech, odkud jste?

V Kryrech bydlíme 11 let. Osobně pocházím z nedaleké vesnice Běsno, kde jsem strávila celé dětství. Jsem sice stále svobodná, ale s přítelem, Tomášem, žijeme již 14 let spolu a máme úžasnou dcerku.

Čtyřkolky, silné motory, závody, helmy a křehká žena, to nejde dohromady, ale když vidím vás, tak opak je pravdou. Kdy a jak jste ke čtyřkolkám přišla?

Prvotní impuls k tomu začít se 4kolkami vlastně vzešel z Tomášovi hlavy. On je technicky založený a protože se množily poptávky po servisu 4kolek, tak jsme začali přemýšlet nad tím, že bychom zkusili nejen servis, ale také možnost získat certifikaci autorizovaného prodejce. Zpočátku jsme začínali oba dva při zaměstnání, postupem času jsme museli svá „původní“ zaměstnání opustit a zůstat tak věrni pouze naší malé rodinné firmě.

V čem spočívá vaše práce?

Především se zaměřuji na to, aby firma fungovala jako celek. Od jednoduché administrativy, účetnictví, přes reklamu, až po péči o zákazníka, jak při samotném prodeji jak 4kolek, doplňků, příslušenství, tak i poté následná péče s tím spojená. Role zde máme rozdělené. Obchod, marketing a prvotní jednání se zákazníky a dodavateli mám na starosti já a objednávky náhradních dílů, servisní práce a technické poradenství má na starosti Tomáš. Myslím, že nám to tak i skvěle funguje. Zákazník je vždy na 1. místě a snažíme se maximálně vycházet vstříc.

Kdo jsou většinou vaší zákazníci?

Naši zákazníci jsou buďto lidé „neIČaři“, kteří si chtějí splnit svůj sen a zároveň stroj využít na práci kolem domu anebo zábavu ve formě výletů s manželkami, přítelkyněmi anebo, a to z větší části, jsou to firmy, které stroje využívají především k práci, a to z různých odvětví. Od stavebních firem až po města, hasiče nebo Policii ČR, která hojně využívá čtyřkolek především v horských oblastech a my máme možnost být jedním ze šesti servisních středisek v ČR, které tyto stroje i servisují.

Co všechno nabízíte, umíte? K nákupu při-dáte i ručně vypalované dřevěné desky. To je váš nápad?

Co vše nabízím nebo umím... Musím se pousmát, myslím, že toho je vcelku dost, ale především je to vše kolem obchodu v kombinaci s nějakým koníčkem, jako je třeba pyrografie – vypalování do dřeva. Vypalované desky, které zmiňujete, jsou takové naše „miminko“, kdy jsme se chtěli trošku odlišit a dát zákazníkovi nejen obyčejné desky, ale zároveň i osobní dárek (tím, že jsou ručně vypalované, nejedná se o sériovou výrobu a co kus, to originál). Jsou to desky určené na dokumenty k prodanému stroji. Zákazník tak dostane v jedné krabičce všechny dokumenty a myslím, že je jen tak nezaloží a najde je mnohem rychleji než klasické papírové desky.

„Čtyřkolkáři“ občas jezdí bezohledně, někde i ničí přírodu. Co na to říkáte vy?

Pravda je, že je mezi námi vždy nějaká „černá ovce“, která dokáže pověst zkazit a spousta lidí má pak na paměti jen ty „škodíky“. Stejně tak jako mezi motoristy všeobecně, jsou i zde lidé, kteří nehledí na přírodu a je jim jedno kam jedou a zda něco zničí. Nikdy jsme nepatřili k těm, kteří ničí okolí a mohu i s čistým svědomím říci, že ani patřit nebudeme, bohužel veřejnost nás mnohdy všechny „hází“ do jednoho pytle, ale není to tak. Když si chceme zajezdit, jezdíme tady v okolí nejčastěji na motokrosovou dráhu do Krásného Dvora, tak se „vyblbneme“ až až. Já si vyčistím hlavu a Tomáš si zde většinou zatrénuje před závody MMČR Side & Quad, kterých se účastní.

Kromě čtyřkolek jaké ještě máte koníčky?

Kromě čtyřkolek jsem začala chodit na thai box k Jakubovi Dolejšovi zde v Kryrech a jednou týdně jezdíme na tréninky i do G-Titánů v Žatci. Sport mám ráda celkově, běhání, brusle a motorismus. Mám ráda adrenalin, rychlá, silná auta, Dakar, jízdy do vrchu. To vše neprovozuji, ale i mi stačí být jen tichý pozorovatel zblízka. V pečení či háčkování zatím adrenalin nenacházím, raději jsem někde v „luftě“, pokud to čas nebo zdraví dovolí.

Posíláte klasickou poštou vánoční pohledy i neznámým lidem… Jak dlouho to děláte a proč?

Pohledy posílám asi čtvrtým rokem a proč? Je to osobní a potěší to. Z našeho života se celkově vytrácí osobní přístup a stejně tak jako jednáme s našimi zákazníky, prodáváme jim jen to, co chtějí nebo je pro ně dostatečně vyhovující, se i já v soukromém životě snažím jak přijímat, tak i dávat věci, kde zanechám kus sebe nebo naopak přijímám věci s větším nadšením, kdy vím, že mají nějakou historii. Je hrozně jednoduché si sednout k počítači a poslat elektronickou kartu nebo v smsce poslat přání, ale myslím, že už to, že si člověk dá práci od nákupu pohledu, psaní textu, i někomu koho vlastně neznám, a následné odnesení na poštu… je to prostě kousek mého času, kousek mě osobně a těší mě, že ty lidi potěším. Prostě mezi těmi hromadami letáků a složenek ve schránce, najednou přistane ručně psané přání. Mám to ráda a ráda dělám radost.

Máte doma čtyřkolku, kdo na ní jezdí? Máte tradici vítání prvního sněhu – přiblížíte ji?

Čtyřkolku máme oba dva, vlastně všichni tři (i dcerka). S přítelem jezdíme sportovní 4kolky, jsou to „dravci“ a to my rádi. Kdo má čtyřkolku, ať sportovní nebo 4x4, ví, jaká je to radost, když napadne první sníh. Každoročně ať já nebo Tomáš, jakmile napadne sníh, skočíme na jeden ze strojů, vezmeme dcerku a na našem areále „kloužeme“ na sněhu, točíme se nebo jen tak zapřáhneme boby a jezdíme dokolečka a radujeme se. Je to prostě zábava.

Jaký byl váš rok, a co byste přála do dalšího?

Rok 2018, musím říct, že po obchodní stránce byl úspěšný, za to díky všem našim příznivcům, zákazníkům, kamarádům, ale hlavně i rodině! V soukromém životě byl také úspěšný, všichni jsme zdraví a to je hlavní, mráčky se vždycky objeví, ale je občas potřeba přijmout i nějakou tu „zdravou sprchu“, aby bylo zase slunečno. Do nového roku přeji všem především zdraví, to je asi maximum, co mohu přát, vykročit jak se říká pravou nohou, být co nejčastěji s těmi nejbližšími, rodinou, vnímat je, být vždy sami sebou a prostě si taky užívat života a opravdu nezapomínat na ty druhé.

Děkují za rozhovor a hodně štěstí v novém roce.

Alla Želinská

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video