Novoroční šílenství, aneb přivítejte 2019 jízdou na kole

Lucie Steklá 2019-01-09 12:19:00

Louny (lus) Pamatujete na Pedál? Cyklistické závody pořádané před lety na Nový rok? Je to již patnáct let, co se konal naposledy. A letos je zpět. Ne jako závod, ale jako pohodová vyjížďka kolem Ohře.

„Jak na Nový rok, tak po celý rok.” Tuto větu vysloví většina lidí, ale jen málokdo ji dodrží. Proto se v sobotu 12. ledna ve 13 hodin koná v Oboře u Loun projížďka na horských kolech známá jako Pedál.

Trať dlouhá 40 kilometrů (pole, louky, les) vede většinou nenáročným terénem. Cestou se můžete těšit na malebné zátoky řeky Ohře, vystoupáte na nejvyšší místo trasy - Déběř (samota na Peruci). Pak pozvolna sjedete pod Peruc, kde na vás bude čekat svařák a čaj. Dále přes Strádonice na Kystru a podle počasí kratší nebo delší variantou zpátky do Obory.

„Tak neváhejte a přijeďte podpořit ojedinělou akci konající se po patnácti letech na úpatí Českého středohoří,” zve za pořadatele Petr Beneš. Více informací o trase, místě startu i přihlášku na Pedál 2019 najdete na pedal.cz. Zájemci o „novoroční šílenství” se mohou přihlásit do čtvrtka 10. ledna do 16 hodin. Informace najdete také na facebookové stránce Pedal.cz.

A teď trochu historie: Psal se rok 1999, kdy se Petr s Tomášem potkali na benzínce v Lounech, oba byli na kole, prohodili pár slov a začali připravovat první bike závody na okrese.

Po pár úspěšných ročnících se k nim přidal Pavel a společně uspořádali dalších deset závodů. Jedním z posledních byl T-Mobile český bikemaraton, kde se na startu objevilo více než 500 borců.

Později šli všichni svojí vlastní cestou a ze závodů zbyly pouze vzpomínky...


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video