Nová tělocvična hýří barvami a energií

Hedvika Mašková 2019-01-12 17:30:00

Tělocvičnu na Základní škole nám. 28. října v Žatci čekalo v týdnu před Vánoci slavnostní otevření. Žáci si připravili několik vystoupení pro přítomné rodiče i zástupce města, které do rekonstrukce investovalo třináct milionů korun.

,,Konečně jsme se po dlouhé době dočkali, napřed v podobě debat, příprav a někdy i názorových výměn, protože ani v radě města, ani v zastupitelstvu nebyl jednotný názor na to, jestli tuto tělocvičnu opravovat nebo ne. Když se podíváme na výsledek, tak si myslím, že mluví za všechno. Krásné provedení přímo vybízí k pohybu. Jste tu skvělá sestava zájemců a cílových skupin uživatelů tělocvičny, protože jsou tu jednak malé děti, také dospělí a generace, které zde chodily do školy dříve. Je tu i paní Koutná se svými kamarádkami a kolegyněmi, které v těchto prostorách vedly padesát let cvičení pro děti i dospělé. Všichni víme, jak tělocvična vypadala dříve a shodneme se na tom, že v posledních letech skutečně neodpovídala potřebným standardům. Paní ředitelka Jana Hassmanová za námi proto přišla, že je potřeba vytvořit zde odpovídající podmínky,“ uvedla ve své řeči starostka Zdeňka Hamousová.

Objekt tělocvičny prošel kompletní rekonstrukcí. Byla vyměněna okna, dveře, střešní krytina, hromosvody, okapy, podlahové krytiny, omítky vnitřní i vnější. Na stávající přístavbě zázemí tělocvičny byl demontován dřevěný krov s ohledem na nalezení dřevomorky a byl nahrazen novým vazníkovým krovem. Provedeno bylo zateplení podlah v celém prostoru, zateplení nového podhledu v zázemí a apsidách. V tělocvičně byl naopak podhled zrušen a prostor ponechán otevřený až k hambalku, ke stávajícímu podbití krovu, který byl zateplen shora. Osazen byl nový hydrant, vytvořeno bylo nové vytápění s napojením na rozvod ve škole, nové vodovodní a kanalizační potrubí, nové rozvody osvětlení a nové ozvučení tělocvičny. Okolo budovy tělocvičny byla vytvořena síť drenáží. V zázemí tělocvičny byla vytvořena nová dispozice sociálního zařízení a šaten se sprchami.

K budově byl nově připojen přízemní spojovací krček s plochou střechou vedoucí mezi budovou školy a zázemím tělocvičny s bezbariérovým přístupem. Ten měl právě mezi zastupiteli nejvíce odpůrců. ,,Rekonstrukci tělocvičny nejvíce přitížily negativní názory některých zastupitelů na spojovací krček mezi školou a tělocvičnou. Opakovaně jsem proto zdůvodňovala, jaké jsou jeho výhody, a že by to měl být dnes již naprostý standard. Výsledek je nakonec takový jaký je a můžeme z něho být všichni potěšeni,“ řekla na závěr starostka Zdeňka Hamousová.


Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video