Co všechno mají v plánu starostové obcí na Žatecku v roce 2019?

Hedvika Mašková 2019-01-13 17:30:00

Zeptali jsme se starostů obcí na Žatecku, co je čeká v roce 2019.

Liběšice

Naši obec v roce 2019 čeká budování čtyř bytů v budově bývalého zdravotního střediska v Liběšicích, realizace studie proveditelnosti vybudování kanalizace v obcích Liběšice a Dobříčany, zahájení činnosti nového praktického lékaře (vybavení ordinace atd.), oprava komunikací, výstavba chodníků a schválení změny územního plánu.

Petr Valenta - starosta obce Liběšice

Holedeč - V roce 2019 čeká obec Holedeč rekonstrukce chodníku vedoucího z Holedečku do Holedeče, dále revitalizace rybníku v Holedeči a obnova veřejného osvětlení ve velké části obce Holedeč v návaznosti na rekonstrukci nízkého napětí společnosti ČEZ. Severočeská vodárenská společnost bude investorem obnovy vodovodu v celkové délce 1170 m.

Zdeněk Krejčík – starosta obce Holedeč

Deštnice

V roce 2019 nás čeká především řešení situace ohledně veřejného osvětlení. Společnost ČEZ bude překládat kabely NN do země a my budeme muset vyřešit umístění veřejného osvětlení a rozhlasu, které jsou nyní na stožárech skupiny ČEZ. Dále bychom chtěli započít i rekonstrukci střechy na kulturním domě, ovšem obě stavební akce budou velmi finančně náročné a nevíme, zda se oboje bude moci uskutečnit v následujícím roce.

Lucie Vokurková – starostka obce Deštnice

Nové Sedlo

V nadcházejícím roce se chceme soustředit na dokončení infrastruktury u novostaveb a na opravy bytového fondu. Rádi bychom využili dotačních titulů na záchranu kostela v Žaboklikách, opravy starých hřbitovů a obnovu rybníků v Břežanech. Kromě toho nás čeká také spousta kulturních akcí.

Jaroslav Zídek – starosta obce Nové Sedlo

Libočany

V tomto roce 2019 čeká naši obec Libočany například důležité rozhodnutí ohledně možnosti odkoupení fotbalového areálu v Libočanech za zhruba 4 miliony korun, obec by hřiště musela splácet, jelikož nemá tolik finančních prostředků po loňské rekonstrukci místních komunikací. Obec také čekají opravy obecních budov a vypracování hned několika projektů například projekt pro provádění stavby pro vybudování dvaceti malometrážních bytů na Bílé koze (doposud byl pouze pro stavební povolení), projekt na opravu místní komunikace, projekt na bezpečnost dopravy, atd. Dále se budeme věnovat opravám veřejného osvětlení v obci, kde obec počítá zhruba s částkou 170.000,- Kč. Obec také v roce 2019 čekají oslavy 90 let založení Sboru dobrovolných hasičů v Libočanech, ten byl založen v prosinci roku 1929. Naši obec, dá se říci, čeká pro toto volební období úsporný režim z důvodu splátek za hřiště. Tato šance je zde pouze jednou a jiné sportoviště zde nemáme. Je to krok pro další generace, kterým také například bylo i zachování Kulturního domu. Snažíme se žít pro budoucnost a všichni věříme, že se ubíráme správným směrem.

Ivan Teuber – starosta obce Libočany

Staňkovice

Obec čeká v roce 2019 výstavba školního hřiště. Hřiště obci chybí desítky let. V posledních letech se podařilo získat pro hřiště historické pozemky za školou. Nepodařilo se však získat dotaci na výstavbu. Opakovaně byla zamítnuta. Obec se přesto rozhodla pro výstavbu z vlastních prostředků, i když to značně zatíží rozpočet. Součástí projektu hřiště jsou totiž i komunikace – silnice, chodník, parkoviště. To zvyšuje náklady na výstavbu až na šest milionů korun. Tím se akce stala jedinou pro rok 2019. Pokud nám rozpočet nebude stačit, rozložíme akci do dvou let.

Vladimír Libich – starosta obce Staňkovice

Tuchořice

V roce 2019 jsme připraveni mimo každoroční běžné výdaje, které spolknou většinu rozpočtu, realizovat několik investičních a neinvestičních akcí.

Vždy to také záleží na tom, zda se nám podaří získat dotace, či jiné prostředky na spolufinancování.

Patrně největší investicí v příštím roce bude II. etapa rekonstrukce veřejného osvětlení v Nečemicích, kde bude ve spolupráci s ČEZ Distribuce uloženo do země vedení nízkého napětí a veřejného osvětlení, včetně montáže nových stožárů a svítidel. 

Pro jednotku Sboru dobrovolných hasičů obce Tuchořice bude pořízen nový dopravní automobil v ceně cca jeden milion korun, na tento máme již potvrzenou dotaci.

Dále nás čekají nutné úpravy u Základní a mateřské školy v Tuchořicích – oprava oplocení, nová pojezdová vrata, parkoviště, chodník a zejména vestavba nového komínu.

V neposlední řadě chceme provést částečnou rekonstrukci požární nádrže v Tuchořicích a také investovat do oprav bytového fondu. Zde se převážně jedná o vložkování a opravu komínových těles a rekonstrukci sociálních zařízení. Taká nás čeká projektování a příprava oprav domu č. p. 164 vedle MŠ Tuchořice a pokračování v opravách místních komunikací.

Závěrem bych rád poděkoval všem spoluobčanům za podporu a popřál jim hodně zdraví a úspěšný vstup do roku 2019.

Ladislav Kubiska - starosta obce Tuchořice


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video