Letos proinvestují 120 miliónů

2019-01-14 05:07:00

KADAŇ (r) — S rozpočtem něco přes 480 miliónů korun, tedy v podobné výši jako loni, bude letos hospodařit město Kadaň. Velmi příjemnou záležitostí je pro jeho kasu přebytek ve výši 93 miliónů korun, který z velké části tvoří peníze na investiční akce, které nebylo možné uskutečnit. „Nepodařilo se na ně sehnat dodavatele,“ vysvětlil starosta Jiří Kulhánek.

Zhruba čtvrtina rozpočtu, celkem 120 miliónů korun, má jít letos na investiční akce. Tou největší bude záchrana secesní vily čp. 720 ve Dvořákově ulici, ve které bývalo odborné učiliště a která už několik let bez užitku chátrá. Město ji vloni získalo do svého majetku od Ústeckého kraje a hodlá objekt během letoška přeměnit v sídlo nehudebních oborů místní ZUŠ, depozitář muzea a sídlo několika spolků včetně ochotnického divadla Navenek.

„Dům chceme uvést do původního stavu, aby vypadal jako v době, kdy byl postaven,“ poznamenal starosta Kulhánek. Ten mezi dalšími velkými investicemi zmínil například úpravu parkánů městských hradeb či výstavbu skateboardového hřiště, která je jednou z dříve připravených, ale neuskutečněných akcí.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video