Zoopark má jednodušší název

2019-01-13 12:30:00

CHOMUTOV (r) — Po téměř třech desítkách let změnil svůj oficiální název chomutovský zoopark. Zmizelo z něj přízvisko „podkrušnohorský“ a nově se jednoduše jmenuje Zoopark Chomutov.

Nový název je součástí změn, které v zooparku odstartovali v létě představením nového loga a vizuálu. A jak podotýká ředitelka Věra Fryčová, jde o logický krok. „Předchozí název v oficiální podobě lidé beztak nepoužívali, všichni o nás mluví prostě jako o zooparku. Proto jsme se rozhodli název zkrátit a zjednodušit,“ vysvětluje. Navíc tuto zkrácenou formu měl zoopark povoleno používat už několik let v rámci mezinárodních styků.

Součástí oficiálního názvu je také zkratka p.o., která značí, že jde o příspěvkovou organizaci města. Změnu posvětili na svém posledním zasedání chomutovští zastupitelé a platí od 21. prosince loňského roku.

V historii chomutovského zooparku to není první změna názvu. Mezi lidmi ještě často přežívá úplně první označení — Lesopark Chomutov. Naopak málokdo si vybaví pozdější socialistické pojmenování Podkrušnohorský park kultury a oddechu. Od konce osmdesátých let minulého století pak areál nesl název Podkrušnohorský zoopark Chomutov.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video