Atleti sbírají zkušenosti v krosu i na dráze

Lucie Steklá 2019-01-16 08:20:38

Louny (lus) Velmi dobře si vedly krajské štafety na 4 x 1000 metrů na Mistrovství České republiky v přespolním běhu, které se konalo koncem listopadu v Alfrédově na Plzeňsku. V konkurenci čtrnácti krajských týmů získaly zástupci Ústeckého kraje dvakrát šesté (dorost a starší žactvo) a jednou deváté místo (mladší žactvo). Na tratě se v krajských dresech vydali také zástupci Atletického klubu Louny.

 Veronika Vávrová trať za mladší žactvo uběhla v čase 3:33 minuty, Jan Hřích za starší žactvo v čase 2:57 minuty a Petra Helebrantová v téže kategorii s časem 3:25 minuty. Tito tři atleti za sebou mají úspěšný rok. P. Helebrantová zvítězila na Mistrovství ČR v běhu na 1500 metrů na dráze, čtvrtá skončila v Mezistátní utkání ČR-Chorvatsko-Maďarsko-Slovensko-Slovinsko žáků a žákyň v běhu na 2000 metrů. J. Hřích obsadil stříbrnou příčku na MČR v běhu na 800 m na dráze, pátý byl na MČR v běhu na 800 m v hale. Získal také čtyři tituly krajského přeborníka: v hale v běhu na 1500 m, na dráze v běhu na 60 m, na dráze v běhu na 150 m a na dráze v běhu na 300 m. V. Vávrová se umístila třetí na MČR v přespolním běhu na dvoukilometrové trati, je také dvojnásobnou krajskou přebornicí - v hale v běhu na 800 m a na dráze v běhu na 800 m. Jen pár dní po MČR v krosu atleti z Loun sbírali zkušenosti na dráze. Žáci bojovali o prvním prosincovém víkendu na Mikulášské hale v Praze. Závodníci Ústeckého kraje posbírali řadu úspěchů. V Praze se dařilo lounským atletům také, když Jan Hřích vyhrál 800 metrů za 2:03,32, V. Vávrová doběhla druhá na šest set metrů v čase 1:43,26. Vánoční hala žactva přilákala do Prahy o týden později opět atlety z kraje i z Loun. Nejlepší umístění získala chomutovská děvčata - Kateřina Vlasáková byla druhá ve vrhu koulí a Lýdie Moskvitinová brala čtvrté místo ve skoku vysokém. Chlapci přidali pátá místa. Lounský Jan Hřích si vylepšil osobní rekord na třístovce (37,52). Halové maximum na třísetmetrové trati si posunula také Eliška Zahrádková (44,25) z lounského klubu. Jedenáctá doběhla na trati 800 metrů Natálie Buchcarová (2:43,77), v hodu koulí se na třináctém místě umístila Kateřina Pospíšilová (8,40 m). 

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video