Píšete doma do šuplíku? Zkuste štěstí v literární soutěži Chomutovský kalamář

Redakce 2019-01-16 11:02:53

Chomutovsko, Lounsko (r) Chomutovský kalamář - tradiční soutěž pro všechny amatérské spisovatele se nově od letošního roku přesouvá i za hranice chomutovského regionu. Šanci zvítězit s dílem, na které se vám doma už dlouho práší nebo úplně novým, vzešlým za dlouhých zimních večerů, tak má nyní úplně každý. A jaká je historie Chomutovského kalamáře?

Literární soutěž s názvem Chomutovský kalamář existuje od roku 2002. Za jejím vznikem stojí dvě spolužačky ze střední školy - redaktorka okresního týdeníku Nástup Marie Mojzíková a pracovnice Střediska volného času Domeček Zdeňka Doležalová, které se rozhodly, podchytit v regionu mládež a dospělé, kteří zkouší psát prózu a poezii. A tak se zrodil první ročník, pak druhý, třetí…. Za tu dobu rukama po-roty prošly stovky literárních děl. Šestnáctý ročník bohužel zasáhla smrt jedné ze zakladatelek a naší kolegyně Marie Mojzíkové. Kalamář ale nezanikl, ba naopak se od letošního roku rozhodl dát šanci nadějným spisovatelům z celé republiky. Vše potřebné k účasti v soutěži včetně přihlášky najdete níže.

Středisko volného času Domeček v Chomutově, redakce okresního týdeníku Nástup a Chomutovská knihovna ve spolupráci se statutárním městem Chomutov vyhlašují osmnáctý ročník literární soutěže CHOMUTOVSKÝ KALAMÁŘ Soutěž je určena autorům starším čtrnácti let, kteří žijí či pracují nebo studují v České republice. 

Podmínky:

A/ PRÓZA — autor může přihlásit jednu povídku na volné téma v rozsahu maximálně tří stran.

B/ POEZIE — autor může přihlásit jednu báseň na volné téma.

C/ MIKROPOVÍDKA — autor může přihlásit jednu mikropovídku v rozsahu maximálně jedné strany. Téma pro letošní rok je Krušné hory.

* Próza a poezie budou hodnoceny ve dvou věkových kategoriích (14 až 19 let a 20 a více let), u mikropovídky budou všechny došlé práce posuzovány společně.

* Do soutěže lze přihlásit pouze původní práce, dosud nepublikované v jakémkoliv médiu včetně internetu. Účastník soutěže smí svá díla nabídnout ke zveřejnění jinému periodiku či je dát na internet až poté, co budou v níže jmenovaných periodikách zveřejněny výsledky soutěže a vítězné práce.

* Práce nesmí překročit povolený rozsah.

* Práce musí být odevzdány psané pouze na počítači nebo na stroji, ručně psané budou z hodnocení vyloučeny.

* Vzhledem k tomu, že porota bude hodnotit přihlášené práce anonymně, označí autor každé dílo v pravém horním rohu heslem. Toto heslo pak společně s kontaktními údaji a názvy přihlášených prací vyplní do přihlášky.

* Každá práce musí být odeslána či osobně předána v šesti vyhotoveních společně s přihláškou na adresu:

Středisko volného času Domeček

CVK — k rukám Petry Koštálové, 721 753 704, kostalova.domecek@gmail.com

 Jiráskova 4140

 430 03 Chomutov

* Uzávěrka je 31. března 2019.

Výsledky budou vyhodnoceny na slavnostním vyhlášení 16. května 2019. Pouze účast na tomto setkání garantuje předání případných cen a odměn. Informace najdete na ww.domecek-chomutov.cz, na fb Domeček Chomutov, na twitteru, v týdeníku Nástup, Lounském Pressu, Žateckých Novinách a Regionu Podbořanska.  

Přihlášku najdete v Nástupu, Lounském Pressu, Žateckých Novinách a Regionu Podbořanska číslo 3 nebo si ji můžete stáhnout zde.




Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video