Pozor, nekončí vám také platnost BUS karty?

Soňa Šímová 2019-01-17 08:58:00

CHOMUTOV/JIRKOV (soš) — „Po nastoupení do trolejbusu a přiložení čipové karty se na obrazovce ukázalo jen ukončení platnosti, musela jsem hledat drobné,“ rozčílila se paní Alena a není jediná. Na staré BUS kartě totiž vytištěnou platnost nenajdete. Kde ji najít a kolik zaplatíte za novou kartu?

„Včera ráno sem jela do práce, přiložím kartu, kterou jsem v prosinci nabíjela ta mi hlásí že jí došla platnost! Jaká platnost? Mám tu kartu od té doby,co je zavedli, ani jsem nevěděla, že nějakou má. Proč mě třeba ta paní na autobusáku v Chomutově, když mi ji dobíjela neupozornila, že končí?“ — rozčílila se jedna z uživatelek na facebookové skupině Pro Chomutováky. A podobně naštvaných uživatelů je více. Dopravní podnik totiž s informovaností takříkajíc zaspal. Stručnou informaci datovanou na konci srpna 2017 najdete pouze v aktualitách dopravního podniku: od 1. září 2017 ukončuje DPCHJ prodej BUS karty, na kterou se mohli uživatelé odbavovat od září 2010. Připojením společnosti do integrovaného dopravního systémuÚsteckého kraje (IDS ÚK) v prosinci 2016 byla zavedena pro odbavení v MHD na území Chomutova a Jirkova nová bezkontaktní čipová karta DÚK. Tato karta umožňuje odbavení u všech dopravců integrovaných do IDS ÚK, to znamená odbavení jak v MHD, tak v příměstských linkách, což BUS karta neumožňuje. Na vydané BUS karty do 31. srpna 2017 se bude možno nadále odbavovat ve vozidlech MHD do uplynutí doby platnosti karty.

Pozor, platnost karty lze zjistit pouze v přepravních kancelářích, ve vozidlech MHD a samoobslužných platebních terminálech po přiložení a stisknutí tlačítka INFO. Za novou kartu zaplatíte 95 korun a peníze ze staré karty vám na ni převedou. Nové karty bohužel nejdou dobíjet v automatech, jen na pokladnách DPCHJ nebo v zelených autobusech.

Foto: DPCHJ


Napsal(a): Soňa Šímová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video