Ulice se opravuje už druhým rokem, hotovo má být v červnu

2019-01-19 09:31:00

JIRKOV (r) — Přestože město nechává rekonstruovanou část Dvořákovy ulice i přes zimu průjezdnou, doporučuje ji objíždět. Stále jde o stavbu a stav vozovky tomu odpovídá. V poslední době se několik Jirkovanů ptalo na průběh rekonstrukce ulice. Někteří dali najevo svou nespokojenost se stavem vozovky v úseku mezi kruhovým objezdem a Novými Ervěnicemi, který se bude rekonstruovat letos na jaře. Jirkovská radnice v minulém týdnu zveřejnila odpovědi na nejčastější a zásadní dotazy občanů:

Jak bude pokračovat rekonstrukce Dvořákovy ulice?

V letošním roce ji město dokončí. Dojde především na přestavbu křižovatky na kraji Nových Ervěnic, kde bude kruhový objezd. Přestavba křižovatky bude trvat od dubna do června.

V červnu by zároveň měla celá rekonstrukce započatá již v roce 2017 skončit. Celkové náklady na všechny etapy činí 42,4 miliónu korun.

Bude znovu nějaká dopravní uzavírka?

Ano, bude. Po dobu výstavby kruhového objezdu (duben–červen) bude tato část Dvořákovy ulice kompletně uzavřená. Uzavírky se využije také k opravě mostu přes Bílinu, vedle něhož je plánovaná cyklostezka vedoucí pod silnicí.

Proč se nedá dosud neupravená část vozovky alespoň trochu do pořádku?

Řidiči (i chodci) si musí uvědomit, že jde stále o stavbu, takže se pohybují na staveništi. Upozorňují na to značky, je tu omezená rychlost. Díry ve vozovce firma vždy jednou za tři dny vysypává a zahutňuje asfaltovým recyklátem, ale kola aut ho vždy znovu vymýlají. Položit asfaltový povrch by nemělo smysl, protože v dotčeném úseku se na jaře plánují zemní práce, takže by se musel zase odstraňovat.

Neprotahuje firma stavbu schválně, aby co nejvíc vydělala?

Ne. Na akci je uzavřená řádná smlouva o dílo, kde jsou uvedeny podmínky a termín dokončení je červen letošního roku. Takže není pravda, že čím déle se stavba provádí, tím se navyšuje cena díla.

Závěrečné doporučení?

Pokud se chcete vyhnout dírám na vozovce, využívejte prozatím objízdnou trasu okolo autobusového nádraží směrem ke kruhovému objezdu u ZUŠ.

Už to nebude dlouho trvat. Děkujeme za trpělivost.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video